Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE insta al Govern a recuperar el consens amb el sector del petit i mitja comerç i de la restauració

130213 Reunió PSIB amb comerç i restauracióEl PSIB-PSOE ha traslladat el seu suport al sector del petit i mitjà comerç i el de la restauració i ha instat al Govern a recuperar el consens.

Durant la reunió que ha mantingut una representació del PSIB-PSOE amb les entitats del món comercial i de la restauració, s'ha posat de manifest la preocupació per aquesta falta de diàleg existent entre el sector i el Govern Bauzá.

Un dels assumptes tractats durant la reunió ha estat la pujada d'impost i la introducció d'un nou tribut, l'impost d'envasos, que el Govern Bauzá té previst aprovar en uns dies. Des de les patronals del sector s'ha fet arribar la preocupació davant aquesta nova puja d'imposts que afectarà directament al consum i que farà que més gent vagi directament a l'atur, al no poder-ho assumir les pròpies empreses.

La trobada ha comptat amb l'assistència de la secretària general del PSIB-PSOE i portaveu parlamentària, Francina Armengol; i dels diputats Bel Oliver, Marc Pons i Pilar Sansó. Per part del sector empresarial han participat la presidenta de CAEB Restauració, Pilar Carbonell; José Luís Sánchez i Francisco Martínez, també de CAEB Restauració, i Antoni Villalonga, en representació de PIMECO i AFEDECO.

Des del PSIB-PSOE s'ha traslladat la preocupació davant aquest clima de confrontació que hi ha entre l'Executiu Bauzá i aquestes entitats, arrel de les decisions del Govern en contra del sector comercial. En aquest sentit s'ha destacat la necessitat de recuperar el consens que va fer possible l'aprovació de les anteriors lleis de comerç al 2001 i 2009 i que ordenava els interessos de totes les parts, sense perjudici de cap d'elles. En la reunió s'ha posat de manifest que les mesures liberalitzadores impulsades pel PP estant trencant l'equilibri de la planta comercial, destruint teixit empresarial i llocs de feina. 

Entre els temes tractats en la trobada s'ha parlat de la proposició no de llei que el Grup Socialista defensarà en la Comissió d'Economia del Parlament en defensa del petit i mitja comerç. La iniciativa, que defensarà la diputada Pilar Sansó, insta al Govern a recórrer al Tribunal Constitucional contra el Reial Decret-Llei del Govern Rajoy de mesures per a garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat al vulnerar les competències en matèria de comerç interior que estableix l'Estatut d'Autonomia, com han fet altres comunitats autònomes. A més, s'insta a la redacció dels Plans Comercials Insulars i al restabliment del diàleg i consens per part del Govern amb els representants del sector.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube