Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE creu que els nous imposts del Govern Bauzá són una nova estocada a la butxaca dels ciutadans

Joan BonedEl diputat del Grup Parlamentari Socialista, Joan Boned, ha lamentat que el Govern no hagi rectificat la seva política impositiva, després de l'aprovació dels nous tributs en el Consell de Govern.

Boned ha afirmat que amb aquests tres nous imposts l'Executiu del PP continua amb la seva política tributària erràtica i que al final repercutiran directament als ciutadans ja que  "seran ells qui hauran de pagar-los, essent una nova estocada a les seves malmeses butxaques".

Joan Boned ha fet aquesta primera valoració després que el Govern hagi aprovat finalment la nova pujada d'imposts, amb la creació de tres nous tributs, el d'envasos, el de cotxes de lloguer i el de gran superfícies; la modificació a l'alça de l'impost sobre transmissions patrimonials, l'impost sobre hidrocarburs i el cànon de sanejament d'aigües, i l'increment de noves taxes. Pel diputat socialista, "els tres nous imposts són regressius, no tenen res de mediambiental i sí de recaptatori, i enfonsaran més les empreses i l'economia de les Illes Balears".

Des del PSIB-PSOE, Boned ha contradit l'argument del Govern de que aquests nous imposts no afectaran i s'ha reafirmat en la seva repercussió negativa sobre la butxaca dels ciutadans. "Tres nous imposts que a cada família li suposarà pagar més de 400 euros cada any amb l'impost d'envasos. I això cal afegir la pujada de l'IVA, la pujada de l'IRPF, noves taxes o l'impost del cèntim sanitari. Tot un rècord per un PP que va prometre no pujar imposts". A més, el diputat socialista ha recordat la falta de consens en que el Govern Bauzá ha aprovat aquests nous impost i que està portant a la fugida d'empreses de les Illes a altres indrets, especialment de lloguer de cotxes. "Tot plegat, una greu equivocació del Govern PP que ens durà més recessió, més crisi i més persones a l'atur", ha dit Boned.

A més, el parlamentari del PSIB-PSOE ha criticat la nova pujada de taxes que ha aprovat el Govern, "tot just un mes i mig després de tenir el nou pressupost, el que suposa una nova improvisació". Boned ha criticat la creació de noves taxes sense cap progressivitat ni exempció i amb un pur afany recaptatori i que en algun cas, com les taxes del SOIB, afectaran a persones aturades.

El diputat socialista ha destacat les contradiccions dels nous imposts on es grava els vehicles de lloguer sense conductor per contaminar i en canvi no a la resta de vehicles; o l'impost d'envasos que fa pagar dues vagades pel mateix, ja que el ciutadà ja paga per la recollida selectiva. Joan Boned també ha criticat tota la improvisació en la creació d'aquest tres imposts, "amb una previsió d'ingressos totalment inflada i que provocarà un desquadrament en el pressupost, ja que no entraran en vigor fins els segon semestre de l'any".

Des del Grup Socialista, Boned ha anunciat el vot en contra a la pujada d'impost quan el projecte de llei entri en el Parlament, amb la presentació d'esmena a la totalitat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube