Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix que Aguiló doni la cara i expliqui a la ciutadania els nous imposts que estrangulen l'economia

thomàs i fas Francina Armengol: "Si el fons d'aquests imposts és molt discutible, les formes del Govern mereixen un molt deficient". Els socialistes demanaran al Govern "què està fent" per cercar solucions als conflictes a Iberia i Orizonia, que poden provocar 2.000 acomiadaments a Balears

El Grup Parlamentari Socialista presentarà una esmena a la totalitat de la Llei per aprovar els nous imposts i també demanarà la compareixença del vicepresident Aguiló "per explicar en el Parlament el que no va voler explicar a la ciutadania" divendres passat. El vicepresident econòmic va decidir divendres "ocultar-se: no va ser capaç de donar la cara pels nous imposts", un fet inèdit, que mereix una explicació, ha declarat la portaveu socialista Francina Armengol.

Els socialistes han lamentat la constant improvisació de l'equip econòmic, que ha aprovat uns imposts "mal fets i amb moltes dificultats legals", que penalitzen el consum, sobre tot el consum vinculat al turisme, i que provocaran l'estrangulament de l'economia. Uns imposts regressius i recaptatoris (no ecològics) que han posat en peu de guerra a tots els sectors econòmics de Balears, molts dels quals han denunciat l'actitud de maltractament del Govern cap a ells: poques reunions, algunes de només 10 minuts, i sempre per imposar i no per negociar.

"Estan destrossant l'economia productiva d'aquesta terra", ha dit Armengol, recordant que també ha pujat l'Iva i l'IRPF, el llum, el gas, etc. Per això, els socialistes presentaran una esmena a la totalitat a la Llei d'imposts i també esmenes parcials. En les properes setmanes "intensificarem les reunions que ja estam mantenint amb els empresaris i sectors econòmics, per intentar presentar esmenes i millores a la llei dels imposts", ha explicat Armengol.

El PP ha pujat també cinc taxes, que afecten a tota la ciutadania, com el cànon de sanejament, la targeta intermodal, d'inspecció de mines o les còpies i compulsa de documents (inclosos els del SOIB). Aquestes taxes "penalitzen directament a tots els ciutadans de les Illes Balears", ha opinat el portaveu adjunt Vicenç Thomàs.

El diputat ha anunciat que el Grup Socialista presentarà una Proposició No de Llei perquè el Govern torni tot el doblers recaptat per la nova targeta sanitària inexistent. Thomàs ha recordat que les taxes només poden ser per cobrir el cost del servei. La targeta intel·ligent, que a més no han donat, no pot costar 10 euros + ipc ni molt manco, ha explicat.

Un Govern fracassat

Els tres nous imposts i la pujada indiscriminada de taxes per a molts de serveis demostren el fracàs absolut de la política econòmica del Partit Popular. El PP "va mentir, va dir que baixaria l'atur i no pujaria imposts, i el que fa ara és un frau electoral en majúscules", ha explicat Armengol. "El Govern no té cap mesura en absolut de reactivació econòmica ni per donar esperança a la ciutadania", ha afegit, i ha recordat que els nous imposts "tenen vocació de permanència".

La socialista s'ha demanat "com pot exigir sacrificis als ciutadans un Govern que no fa la seva feina, un president que ha deixat escapar 800 milions d'euros, perquè la única cosa que l'interessa és quedar bé davant Madrid, tot i que hagi d'estrangular la nostra economia". "No reclama els 400 milions d'euros que ens deu Madrid, però tenen tot el sector empresarial de Balears en guerra per 60 milions", ha afegit.

En aquestes circumstàncies, amb tot el teixit econòmic en contra, amb el tancament dels comptes anuals encara pendent i l'amenaça de superar l'objectiu de dèficit, resulta "molt casual i problemàtica la dimissió de l'interventor del Govern", ha opinat Armengol.

Iberia, Orizonia i la Medalla d'Or d'Urdangarin

El Grup Parlamentari Socialista presentarà demà en el plenari una pregunta al Govern per saber què està fent en els casos de les empreses Iberia i Orizònia, que podrien provocar 2.000 acomiadaments a Balears. "El Govern hauria d'estar altament preocupat i ocupat" per aquests temes, ha opinat Armengol. Li ha demanat "que s'impliqui, que mediï que cerqui fórmules per mantenir la majoria dels llocs de feina a la nostra comunitat". Ha recordat la socialista que, en altres casos com Queseria Menorquina, el Consell es va implicar, reunint-se amb sindicats, empresaris, afectats.. i va aconseguir solucions.

Respecte a les darreres informacions aparegudes en premsa en relació amb el cas Nóos, Armengol ha demanat al Govern que "faci via" en la modificació del decret que regula les Medalles d'Or de la Comunitat per poder-li retirar a Iñaki Urdangarín. "Amb tot el respecte a la presumpció d'innocència, crec que ja és ètica, moral i políticament totalment reprobable que segueixi mantenint la Medalla d'Or" , ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube