Imprimeix
PDF

Armengol: "Amb el drama d'Orizonia, on és el Govern, què han fet el president i consellers?"

Armengol amb orizonia Els grups de l'oposició es reuneixen amb els treballadors d'Orizonia i forcen al Govern a rebre-los. El PSIB-PSOE es solidaritza amb els treballadors i du la seva lluita al Congrés dels diputats, on ja ha demanat una compareixença.

Francina Armengol, portaveu parlamentària i secretària general del PSIB-PSOE, s'ha reunit avui matí amb representants dels treballadors d'Orizonia, que han acudit al Parlament de les Illes Balears. Durant més d'una hora, Armengol, juntament amb els diputats socialistes Isabel Oliver i Damià Borràs, i representants de MÉS, Biel Barceló i David Abril, han parlat amb una delegació de representants dels treballadors, que han explicat la dramàtica situació que viuen. Només després d'aquesta reunió, el Govern ha reaccionat i s'ha reunit amb ells.

"Ens solidaritzam absolutament amb els treballadors d'Orizonia, ens hem posat a la seva disposició per totes les iniciatives que puguem. De moment, ja puc anunciar que he parlat amb el nostre portaveu socialista en la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats i hem demanat la compareixença del Govern de l'Estat per donar comptes d'aquesta situació", ha explicat Francina Armengol.

Armengol ha expressat la seva gran preocupació per la situació d'aquests treballadors, ja que fins a 5000 persones podrien quedar en el carrer a tota Espanya, d'elles 1000 a Balears. "Els poders públics han de fer tot el possible i més per aconseguir aturar els acomiadaments", ha dit.

"I jo me deman on esta el Govern de les Illes Balears, què ha fet fins ara el president, què ha fet fins ara el conseller de Turisme i sobre tot què ha fet el vicepresident Aguiló, que està amagat, i és ell qui té les competències de mediació en matèria laboral?", ha dit la socialista. Avui mateix, el plenari ha vengut molt marcat per les situacions a Ibèria i a Orizònia. Armengol ha demanat al president Bauzá que havia fet, i el diputat Damià Borràs ha fet el mateix al conseller de Turisme, Delgado. "Hem tengut la callada per resposta", ha lamentat Armengol.

"El Govern no està responguent a l'altura de les circumstàncies", ha lamentat la socialista. Armengol ha exigit "una vegada més, la implicació immediata i directa del Govern de les Illes Balears, primer per aturar concurs de creditors i, si no és possible, l'ajuda dels serveis jurídics de la CAIB per defensar els interessos dels treballadors d'Orizonia".

El Govern és qui té la competència per a la mediació laboral en casos de conflicte, i Armengol ja va recordar ahir que, quan governava el PSIB-PSOE, les accions de mediació varen evitar tancaments d'empreses com Queseria Menorquina.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube