Imprimeix
PDF

Armengol: "El Govern no té legitimitat per demanar més sacrificis als ciutadans perquè no fa la seva feina"

Armengol Ple 18feb El Govern no ha presentat ni un sol projecte a Madrid perquè arribin les inversions estatutàries, i ha perdut 400 milions a l'any. El PSIB-PSOE també insta al Govern a implicar-se directament i activament en la solució dels problemes d'Orizonia i Iberia

El Grup Parlamentari Socialista ha lamentat que el Govern de les Illes Balears no hagi presentat ni un sol projecte al Ministeri d'Economia i Hisenda per ser finançat amb càrrec a les inversions estatutàries. "Aquest Govern no té legitimitat per demanar més sacrificis als ciutadans ni per imposar-lis més retalls ni més imposts perquè no ha fet la feina que li pertoca", ha denunciat la portaveu socialista Francina Armengol.

Armengol s'ha mostrat molt dura amb un Govern que "ara puja imposts perquè no li surten els comptes", i en realitat el problema és que "no ha fet els deures". Han aprovat tres nous imposts que tenen "en peu de guerra a tot el sector empresarial", estan ofegant les famílies, el consum i els petits i mitjans empresaris, però reclamar davant Madrid no, això no ho fan, ha denunciat.

Un total de 800 milions d'euros han perdut les Illes Balears entre l'any passat i l'actual per la manca d'acció i de reivindicació del PP de balears a Madrid. Així ho ha reconegut en el plenari el propi vicepresident Aguiló, que no ha estat capaç d'anomenar ni una sola proposta que hagi sortit del Govern. Ha confirmat d'aquesta manera el que els socialistes havien denunciat: que el Govern ha reivindicat "zero euros" davant Madrid per a les Illes Balears. "No és que Madrid hagi dit que no, és que ni tan sols ho han demanat", ha declarat el portaveu adjunt socialista, Vicenç Thomàs.

"Quantes persones haurien pogut trobar feina, quantes empreses haurien pogut sortir beneficiades?" ha demanat Thomàs. Davant Madrid, el PP "acota el cap", però als ciutadans de les Illes Balears, els puja impostos un rere l'altre: l'Iva, la benzina, la targeta sanitària, l'IRPF, els copagaments farmacèutics, els envasos, etc. "Gràcies a les polítiques del PP i a la seva manca de reivindicació davant Madrid, viure a les Illes Balears és més car", ha afegit Thomàs.

El diputat Antoni Diéguez, per la seva part, ha criticat els criteris que utilitza el Govern per pagar els seus proveïdors, uns criteris que recull perfectament el Eclesiastes, capítol 6. 14 : "qui invenit amicum, invenit thesaurum" (qui té un amic, té un tresor).

Diéguez ha acusat al Govern de pagar els proveïdors amics i deixar la resta a la coa. "Sinó no s'explica que hagin cobrat els farmacèutics, el doctor Kovac i les escoles privades, però es manté un deute de 20 milions amb el tercer sector, i deutes amb l'ensenyament públic i amb els malalts que s'han de traslladar des d'altres illes per motius mèdics", ha explicat.

Precisament el transport i la connectivitat han estat un altre dels temes del plenari, on els socialistes han acusat al Govern de "no haver fet res" davant els drames d'Orizonia i d'Ibèria. El diputat socialista Damià Borràs ha demanat al conseller Delgado que deixi "la realitat virtual" en la que viu i "s'enfronti a la dura i crua realitat, no fugi".

Li ha recordat a Delgado que a Balears hi ha tres aeroports amb greus problemes de connectivitat i la desaparició d'Spanair ja va suposar un greu prejudici per als residents de les illes. "Defensi les illes Balears i els drets dels treballadors i de tots els ciutadans", la vida i el benestar de tantes persones que resideixen a Balears i d'aquí poc es poden ver molt perjudicats per la manca d'acció del Govern. "Tenen l'obligació de defensar-los", ha afegit, demanat un "canvi de rumb".

Posteriorment, el Parlament ha aprovat una Moció també de Damià Borràs (amb esmenes i transaccions dels altres dos grups polítics) per ressaltar la importància de la connectivitat aèria i marítima i per instar al Govern central a fer de mediador entre Ibèria i els treballadors, després que l'empresa hagi plantejat un expedient de regulació d'ocupació. També ha instat al Govern de les Illes Balears a mediar en el procés i a reclamar un pla per a Iberia que garanteixi la connectivitat de la nostra comunitat i la qualitat dels serveis. Entre altres aspectes, la Cambra ha reiterat la importància de la connectivitat i la seva funció com a garant de la igualtat d'oportunitats dels ciutadans de les illes respecte als de la resta de l'Estat.

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat també per unanimitat una Declaració Institucional proposada pel Grup Socialista sobre el drama dels desnonaments. El text expressa la consternació per la mort de diverses persones pels desnonaments i manifesta el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular que es tramita en el Congrés. Defensa la dació en pagament i la dació en pagament retroactiva, i també argumenta que s'ha de facilitar que els ciutadans afectats puguin continuar vivint en el seu pis amb un lloguer social. El Parlament donarà suport a "les mesures necessàries que es prenguin per resoldre el problema dels desnonaments i la greu problemàtica social que l'acompanya". "Ni a la nostra comunitat, ni a la resta de l'Estat espanyol, ha de morir ningú més per la incapacitat d'abordar un problema que es pot resoldre", afegeix.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube