Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE considera injustificada la tramitació d'urgència dels nous imposts que escurça el període d'al·legacions

Thomàs web 2 Vicenç Thomàs: "Al Govern li entren ara les preses com a un mal estudiant abans de l'examen perquè no ha estudiat quan tocava"

El Grup Parlamentari Socialista s'ha oposat en la Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears, a la tramitació de la Llei de Mesures Impositives per la via d'urgència, ja que escurça els terminis perquè la ciutadania, associacions i organitzacions afectades puguin presentar  les seves al·legacions.

"Al Govern li entren ara les preses, com a un mal estudiant abans de l'examen, perquè no ha estudiat quan tocava", ha denunciat el portaveu socialista adjunt Vicenç Thomàs. Ha recordat que l'esborrany d'aquesta llei el va presentar el Govern en el mes de novembre del 2012. "Ja han passat tres mesos, i el Govern no ha fet res. Han aprovat el pressupost del 2013 sense aquesta llei i ara volen fer via", ha criticat.

Els socialistes s'han mostrat especialment crítics perquè aquesta tramitació d'urgència escurça el període per presentar al·legacions, dels 15 dies habituals (sense comptar dissabtes ni diumenges) a només 8 dies, comptant dissabtes. Si l'avantprojecte es publica en el BOIB de divendres, la ciutadania, les associacions i les entitats afectades tindran realment només sis dies laborables per al·legar, ha explicat Thomàs.

Els socialistes consideren que escurçar el temps d'al·legacions d'aquesta manera no està justificat, quan el propi Govern ha retardat durant mesos la tramitació per la seva pròpia incapacitat. La via d'urgència després de tanta espera només s'explica perquè al Govern no li surten els comptes i vol accelerar ara l'aplicació dels nous imposts, que encariran la vida de tots els ciutadans de Balears i les persones que ens visiten. També tindran efectes molt negatius damunt el teixit empresarial de les illes.

Per altra banda, Thomàs ha anunciat que demà, si no hi ha problemes tècnics, totes les Declaracions de Bens i Activitats i declaracions de la renda dels diputats i diputades del Parlament es publicaran en la pàgina web de la institució.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube