Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE considera que Bauzá no és la persona adequada per donar els Premis Ramon Llull i Medalles d'Or

Thomàs i Costa web 25feb Els socialistes impulsaran una llei de transparència integral d'aplicació obligatòria a totes les institucions, si el PP no fa marxa enrere en els seus plans de retallar l'actual

El Grup Parlamentari Socialista ha lamentat avui l'estat en el que es troba la comunitat autònoma de les Illes Balears, amb un Govern més ocupat en amagar i justificar les mentides del seu president que en solucionar la greu crisis que pateixen les illes. Aquesta setmana "es celebren els 30 anys de l'Estatut d'Autonomia, una celebració pertorbada per l'acció política d'un Govern que retalla drets, menysprea els consells insulars i fa d'espectador davant la greu crisis turística i de connectivitat derivada d'Orizonia i Ibèria", ha denunciat el portaveu parlamentari adjunt Vicenç Thomàs.

Thomàs ha lamentat que el Govern, en ves de fer la seva feina "es dedica a justificar les mentides del president", tal com va fer el portaveu del Govern divendres passat. Segons el Govern, "Bauzá va cometre els mateixos errors involuntaris que el sr. Urdangarín" oblidant declarar part del seu patrimoni i activitats, ha dit Thomàs. Però els socialistes no creuen que les omissions de Bauzá fossin involuntàries, sinó més bé al contrari. "És molt curiós que el president amagàs el 80 per cent del que havia de declarar. I concretament, va amagar tot el que l'hauria fet incompatible com a president del Govern: les seves activitats empresarials", ha explicat la diputada Pilar Costa.

Els socialistes consideren que el president va mentir i va amagar informació aposta. "Hem de recordar que, en seu parlamentària, Bauzá va dir que s'havia assessorat a l'hora de presentar les seves declaracions", ha recordat Thomàs. Per això, el portaveu socialista considera que "un president que ha mentit intencionadament a la ciutadania i és incompatible, no és la persona adequada per donar els Premis Ramon Llull i les Medalles d'Or, que distingeixen a les persones que han fet grans contribucions a la nostra comunitat". Els premis es varen crear com a reconeixement a les contribucions d'entitats i persones pel bé de la comunitat. "Bauzá està políticament inhabilitat i no està en situació de poder-les donar", ha afegit.

Thomàs ha constatat la manca de confiança, la manca de credibilitat i la manca d'acció del Govern davant els greus temes que afecten a la ciutadania. "La nostra comunitat autònoma no es mereix un govern ni un president com aquest", ha afegit.

Una llei contra l'obscurantisme irracional del Govern Bauzá

"Cap moment és bo per retallar en transparència, però molt manco en la situació actual", ha opinat la diputada Pilar Costa, que demà dimarts durà la interpel·lació socialista en contra de les modificacions de la Llei del Bon Govern i la Bona Administració que preveu el Govern Bauzá. Costa ha lamentat "la presa de pel" d'un Govern que diu que modifica la llei "per llevar duplicitats", quan està eliminant, per exemple, l'obligatorietat de fer públics els contractes de l'administració. "Tot això és molt preocupant", ha dit Costa, qui considera que, amb aquesta modificació, Bauzá envia un missatge d'impunitat política cap a la ciutadania, que ja considera la corrupció el segon major problema per darrera l'atur. "El missatge que es desprèn de Bauzá és que pots mentir, pots amagar, pots ser incompatible... i no passa res", ha dit.

El PSIB-PSOE vol que el PP "reaccioni i rectifiqui" en les seves intencions de reduir la transparència i els controls. "Nosaltres no deim que tot el que ha passat sigui culpa d'aquest Govern, però sí s'han de donar les passes per evitar que això torni a passar", ha apuntat. Per això, els socialistes "estam treballant en una llei integral de transparència i dades obertes, que no depengui de voluntarismes ni de partits polítics, una llei que posi la màxima transparència de forma obligatòria i que obligui a tots per igual en totes les institucions públiques".

Costa ha lamentat l'obscurantisme irracional del PP, amb Bauzá al capdavant i ha insistit en què la transparència i rendició de comptes "no pot dependre de que vulgui un president o una cap de l'oposició, ha de ser obligatòria".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube