Imprimeix
PDF

Armengol demana a Bauzá que "solucioni els problemes dels ciutadans, com els desnonaments, perquè és la seva obligació"

Armengol web 260213 Els socialistes adverteixen al Govern que "la seva indiferència destrueix llocs de feina"  perquè no media ni defensa els interessos dels treballadors d'Iberia i Orizonia

El Grup Parlamentari Socialista ha demanat avui al Govern de Bauzá que faci la seva feina, assumeixi les seves responsabilitats i defensi els interessos de les Illes Balears i dels seus ciutadans. "Ens trobem davant una setmana molt complicada, amb les crisis d'Orizonia i Ibèria, però aquest Govern no s'ha implicat per intentar solucionar-ho", ha denunciat la portaveu parlamentària socialista Francina Armengol.

 Armengol ha recordat que Bauzá ja va cap a dos anys de legislatura, i li ha demanat "solucioni  els problemes dels ciutadans, com els desnonaments, perquè és la seva obligació". Ha recordat que unes 4.000 famílies varen ser desnonades dels seus habitatges a Balears l'any passat i les previsions d'enguany són encara pitjors. Una setmana després de que el Parlament aprovès una declaració institucional sobre desnonaments, Armengol ha volgut saber quines mesures prendrà el Govern per donar-li seguiment.

 "Varem aprovar el suport a la Iniciativa Legislativa Popular, varem donar suport a la dació en pagament retroactiva. Rajoy ja ha dit que no, què farà vostè? Acotarà el cap o per primera vegada defensarà els interessos d'aquests ciutadans? Quines mesures adoptarà el Govern per donar suport a la declaració institucional sobre desnonaments que varem aprovar la setmana passada?", ha demanat a Bauzá. El president no ha donat resposta, i s'ha estimat més tirar una cortina de fum amb una qüestió del Consell de Mallorca d'ahir, on els socialistes es varen abstenir.

El president sí ha accedit a la petició d'Armengol de posar una persona de contacte del Grup Popular per fer feina amb els socialistes damunt la seva proposta legislativa per aprovar la "llei d'insolvència singular" del PSIB-PSOE, per poder fer front al drama dels desnonaments.

Les pompes fúnebres d'Orizonia

El diputat socialista Antoni Diéguez, per la seva banda, també ha demanat al Govern que s'impliqui més en la defensa dels interessos dels ciutadans i dels llocs de feina a Balears, com en els casos d'Orizonia i Ibèria. "Jo no els acuso d'haver fracassat, sinó de no haver-ho intentat".  Diéguez ha opinat que "on el Govern veu empreses privades lliures per acomiadar, nosaltres veiem treballadors que s'han de protegir" i ha lamentat la ideologia del PP, que "és bona per als que desmantellen empreses".  Amb el problema d'Orizònia, el Govern no ha estat ni eficaç ni rápid, i bàsicament ha arribat a temps "d'organitzar les pompes fúnebres", ha afegit el socialista.

La manca d'implicació i de reivindicació del Govern Bauzá davant Madrid ha estat objecte d'una altra pregunta de control parlamentari, quan el portaveu adjunt socialista, Vicenç Thomàs ha demanat al conseller Aguiló "per què va renunciar a presentar projectes a càrrec de les inversions estatutàries durant l'any 2012". Aguiló ha dit que no era cert, contradient la informació proporcionada pel conseller Gómez per escrit al Grup Socialista, on va reconèixer que no li constava cap projecte ni proposta.   Thomàs ha lamentat que un Govern que parla de "ser seriós i rigorós", ara es destapa "incompetent i indiferent" a les dificultats d'una comunitat autònoma, on les inversions estatutàries haurien pogut crear 11.000 llocs de feina.

Tampoc en matèria educativa ha estat fàcil tenir una resposta clara del Govern, ja que el conseller Bosch no ha volgut confirmar si es produiran o no noves retallades de sous.  Ha dit que no és la seva intenció, però no ha pogut confirmar si n'hi haurà o no. Cristina Rita ha lamentat la situació en que es troba l'educació a la nostra comunitat autònoma, amb una vaga convocada per al proper mes, arran de les retallades i la decisió del Govern de no tenir en compte ni acceptar cap proposta dels sindicats en les lleis que està tramitant i que afecten a l'educació. I mentrestant, es mantenen classes sense professorat, escoles que s'han quedat sense servei de seguretat, aules massificades, centres en pèssimes condicions i estudiants que no poden accedir a la universitat per la pujada de taxes.

El diputat Xico Tarrés, ha reclamat avui durant el Ple "un tracte just" als consells insulars per part del Govern Balear. Tarrés ha detallat que el Govern deu més de 350 milions d'euros als consells, fet que "limita la seva capacitat d'autogovern", reconeguda al propi Estatut d'Autonomia, del qual justament aquesta setmana se'n celebra el 30è aniversari. "S'està fent molt poc cap als consells perquè aquest autogovern sigui real", ha lamentat Tarrés .

En acabar les preguntes, la diputada Pilar Costa ha defensat en una interpel·lació relativa a política general en matèria de Bon Govern i Transparència. Costa ha demanat al Govern que rectifiqui i tiri enrere les seves intencions de mutilar i retallar la transparència i els controls sobre el Govern, tal com vol fer amb la modificació de la Llei del Bon Govern i la Bona Administració. Costa ha recordat que, en la situació actual, quan un representant del Ministeri Fiscal diu que "el càncer de Balears és la corrupció" i aquesta xacra preocupa a tota la ciutadania, el Govern Bauzá el que fa és modificar a la baixa la llei del bon govern i enganyar la gent amb les declaracions de bens i activitats del president davant la cambra autonòmica. "Quina confiança pot transmetre a la ciutadania, si les màximes autoritats de les Illes menteixen, enganyen, oculten informació i rebaixen les poques eines que teníem de transparència i bon govern?" ha dit.

La socialista ha considerat una pressa de pel que el Govern segueixi parlant de "simplificació i evitar duplicitats", quan el que fa és eliminar controls i transparència. La ciutadania demana "transparència i honestedat, i això li podem oferir d'una forma molt simple: amb voluntat política", ha afegit. "Si vostès diuen que Bauzá és el president més transparent , no serà que volen dir que és el més invisible?". Ha dit Costa que no és casualitat que Bauzá hagi amagat el 80% del que havia de declarar, precisament tot allò que el fa incompatible per ser president del Govern. "De tots els diputats en aquesta cambra, l'únic que no hauria de ser aquí és el president del Govern", ha afegit.

Finalment, la diputada Pilar Costa ha defensat la proposició de llei de Reforma de la Funció Pública que ha presentat el Grup Socialista. Costa ha manifestat la necessitat d'aquesta reforma per fer front a les mancances i adaptar-nos a l'Estatut de l'Empleat Públic. La diputada socialista ha recordat que el text va ser elaborat en la passada legislatura conjuntament amb tots els sindicats, des del diàleg i el consens.

Costa ha destacat que el text de la llei preveu, per primera vegada, que sigui d'aplicació a totes les administracions publiques de les Illes Balears i no només de l'administració autonòmica. A més, preveu resoldre problemes o polèmiques en matèria de funció pública que venim arrossegant des de fa molts anys, com el de la provisió de llocs de treball, bé sigui concurs de mèrits o lliure designació, o el del model de selecció per a d'ingrés a l'administració, oposició lliure o concurs oposició.

La proposició de llei del Grup Socialista per reformar la Funció Pública ha estat rebutjada amb els vots del PP.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube