Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE creu que l’incompliment de dèficit “és la foto del fracàs de la política econòmica del PP”

Marc Pons parlamentEl diputat del Grup Socialista, Marc Pons, ha afirmat que l'incompliment de l'objectiu del dèficit per part del Govern "és la foto del fracàs de la política econòmica del PP".

Pons ha fet aquesta valoració després de donar-se a conèixer que les Illes Balears han incomplert la xifra del dèficit, situant-se en el 1,83% del PIB.

Des del Grup Socialista s'ha considerat que l´únic objectiu que s'havia marcat el Govern Bauzá havia estat el compliment de l'objectiu del dèficit, "un objectiu clarament incomplert i que mostren el fracàs de tots els retalls, acomiadament de treballadors públics i sacrificis que han patit els ciutadans".  Marc Pons ha lamentat que el Govern del PP hagi centrat únicament la seva política econòmica en aquesta xifra i no en cercar estímuls pel creixement i la inversió. Pel diputat socialista, "el PP ha centrat tota la seva actuació i totes les seves decisions en assolir aquest objectiu de dèficit i ara el seu incompliment és la foto del seu fracàs".

Pons ha denunciat que la xifra oficial de dèficit del 1,83% "no és la xifra real  per que amaga un punt addicional que el Govern oculta gràcies a operacions d'enginyeria financera com per exemple, amb la Llei de Crèdit Extraordinari, del passat mes de juliol". A més, el diputat socialista ha criticat que al incompliment del dèficit cal afegir l'augment fins a 1.000 milions d'euros de deute de tot l'exercici 2012.

"Tot plegat, el preu que hem pagat els ciutadans de les Illes Balears per aquesta política econòmica en que s'ha obsessionat el PP és una educació destrossada, una sanitat que ja no és universal, una economia en recessió, més de 95.000 persones a l'atur, més de 8.000 llocs de feina destruïts i qualsevol inversió paralitzada", segons Pons.

Finalment, el diputat del PSIB-PSOE ha demanat un canvi de rumb al Govern en aquesta política econòmica ja que suposarà molt més retalls i sacrificis per als ciutadans. "Si el Govern no ha complert aquest any amb l'objectiu de l'1,5%, com pensa complir el 0,7% que hi ha previst per aquest 2013?", s'ha preguntat Pons que ha alertat que seguir per aquest camí durà a les Illes Balears a tenir "més persones a l'atur i més recessió econòmica".  

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube