Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que el tancament dels centres de salut ha empitjorat l’assistència i ha disparat la despesa en 700.000 €

Thomàs web rdp febrer 2013El diputat i portaveu adjunt del Grup Socialista, Vicenç Thomàs, ha denunciat que el tancament dels centres de salut no ha servit per a reduir la despesa i que en canvi l'ha incrementat entre 500.000 i 750.000 €.

Thomàs ha criticat que aquest nou incompliment del Pla d'Equilibri Econòmic del Govern ha perjudicat greument la qualitat assistencial sanitària que reben els ciutadans.

Vicenç Thomàs, que ha comparegut en roda de premsa per explicar els efectes negatius que ha tengut el tancament dels centres de salut a l'horabaixa, ha afirmat que aquesta mesura, prevista en el Pla d'Equilibri Econòmic-Financer "ha provocat un augment de les hores contractades, un augment de la despesa, un empitjorament de l'atenció sanitària i un empitjorament de la qualitat assistencial". Thomàs ha explicat que els ciutadans tenen ara més problemes per poder accedir al seu metge de família, al pediatra o a la seva infermera.

El diputat socialista ha explicat que a través d'un estudi elaborat per conèixer les conseqüències que ha tengut el tancament dels centres de salut a l'horabaixa s'ha comprovat com s'han contractat més de 50.000 hores de professionals sanitaris (metges, pediatres, infermeres i zeladors). En total, segons ha apuntat Thomàs, s'han de contractar només a Mallorca, quasi 60 professionals per atendre les urgències que es donen entre les 17.30 i les 21 hores en els 4 PACS i els 22 Centres de Salut que donen atenció sanitària continuada. A més, la mesura ha disparat el cost entre 500.000 i 750.000 euros.

Vicenç Thomàs ha recordat que una de les mesures que preveia el Pla d'Equilibri Econòmic del Govern, aprovat l'any passat, era el tancament dels centres de salut a l'horabaixa, amb un estalvi previst d'1,7 milions d'euros. El diputat socialista ha criticat que contràriament al previst, "la mesura del Govern ha disparat la despesa i el que és més greu, l'assistència sanitària ha empitjorat".

Des del PSIB-PSOE, Vicenç Thomàs ha qualificat de "fracàs" les mesures aplicades pel Govern i ha afirmat que "el PP no sap gestionar els recursos econòmics". El diputat ha recordat que aquest no és el primer incompliment en matèria sanitària de les mesures contemplades en el Pla d'Equilibri Econòmic, ja que ja s'està incomplint el tema de la lliurança de guàrdies o de compliment de jornada, a més de la rectificació en el tancament dels dos hospitals públics.

El Grup Socialista presentarà una iniciativa en el Parlament per a demanar la retirada d'aquesta mesura del tancament dels centres de salut.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube