Imprimeix
PDF

Armengol: “el Govern és incapaç d’invertir els doblers que té per generar ocupació i treure’ns de la crisi”

Armengol i Pons web RdPLa portaveu socialista ha denunciat que l'Executiu Bauzá té 50 milions d'euros sense invertir de les estatutàries del 2009 i 2010. A la incompetència i la irresponsabilitat de Bauzá per reclamar les inversions del 2011 i 2012, s'afegeix ara la seva incapacitat en executar aquests 50 milions d'euros en inversions que ajudarien a crear ocupació i crear un nou model de reixement. 

El Grup Parlamentari Socialista ha denunciat la disponibilitat de fins a 50 milions d'euros per a inversions i projectes de recuperació econòmica que el Govern Bauzá té aturats sense executar. Francina Armengol ha lamentat aquesta falta d'iniciativa per part de l'Executiu del PP i ha manifestat que a la incompetència i irresponsabilitat de Bauzá per reclamar les inversions que pertoca a les Illes Balears, "s'afegeix ara la seva incapacitat en executar aquests 50 milions d'euros en inversions que ajudarien a crear ocupació, crear un nou model de creixement  i treure'ns de la crisi".

La portaveu socialista, que ha comparegut en roda de premsa amb el diputat Marc Pons, ha donat a conèixer l'existència de fins a 50 milions d'euros que el Govern no ha executat de les inversions estatutàries dels anys 2009 i 2010. En concret, són 17 projectes que afecten a les quatre Illes amb un import pendent d'executar de 15,8 milions d'euros al 2009 i 34,1 milions d'euros al 2010.

Armengol ha criticat que les Illes Balears hagin deixat de rebre fins a 800 milions d'euros del Govern Central en concepte d'inversions estatutàries dels anys 2011, 2012 i també del 2013 per la falta de reivindicació del president Bauzá. La portaveu socialista ha lamentat que el Govern no hagi presentat cap projecte per fer efectives aquestes inversions, "uns projectes que serien de gran ajuda en els actuals moments de crisi per a reactivar l'economia, crear llocs de feina i apostar per un nou model productiu".

Aquest dèficit d'inversió i de millora de finançament a les Illes Balears s'afegeix aquests 50 milions d'euros de projectes que el Govern ha deixat d'executar. El diputat Marc Pons ha explicat que al 2009 es varen destinar 196 milions d'euros en inversions estatutàries en 22 projectes, la majoria dels quals ja executats durant la passada legislatura, llevat de 4 projectes que estan encara pendents d'execució, per un import total de 15,8 milions d'euros. Són els projectes de:

  • Adquisició i rehabilitació de Ca'n Weiler (pendent 1,1 milió d'€).
  • Centre Internacional fotografia Toni Catany (pendent 2.3 milions d'€).
  • Platja de Palma (pendent 5.3 milions d'€).
  • Projecte de fibra òptica a Menorca (pendent 7 milions d'€).

Pel que fa al 2010, es varen acordar inversions per valor de 100 milions d'euros en 19 projectes, sis d'ells executats en la passada legislatura i 13 projectes pendents d'execució, per un import total de 34.1 milions d'euros. En concret, els projectes afectats són:

·         Platja de Palma (pendent 10 milions d'€).

·         Altres a Mallorca, rehabilitació espais Serra de Tramuntana; Finca de Raixa; Castell de Santueri; Monasteri de Bellpuig; recuperació zones turístiques (pendent 8 milions d'€).

·         A Menorca, el Centre BIT (pendent 4.2 milions d'€).

·         A Eivissa, Escola Idiomes Sa Coma; Parc Ses Feixes; Centre formació Can Marines; senders turístics Ses Salines; equipament placa de l'Oli (pendent 9 milions d'€).

·         A Formentera, plaça Europa (pendent 2.8 milions d'€).

El diputat Pons ha acusat de mala gestió al Govern Bauzá després de trobar-se uns projectes i uns recursos que ha estat incapaç d'executar. Per Pons "tenim un Govern que durant més d'un any i mig ha estat mentint quan afirmava que s'havien gastat els doblers en altres coses i ara en la liquidació del pressupost del 2011 s'ha confirmat que hi ha 50 milions d'euros pendents d'invertir en els projectes". A més, el diputat del PSIB-PSOE ha alertat que en el cas que no s'executin de forma immediata es podrien perdre aquests recursos al tenir-los que retornar a Madrid per no haver-los executat en el termini previst.

Les inversions estatutàries, previstes en la disposició transitòria novena de l'Estatut d'Autonomia, són inversions del Govern de l'Estat a les Illes Balears per compensar el dèficit inversor existent i que preveu una inversió de 400 milions d'euros anuals durant 7 anys.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube