Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al Govern que "no estalviï en la lluita contra la violència de gènere" que costa vides

Cristina Rita parlCristina Rita interroga al conseller sobre la inversió feta en matèria de prevenció de violència de gènere i en atenció a les víctimes , durant el 2012

Coincidint amb la setmana que es celebra el Dia de la Dona, la diputada socialista Cristina Rita demanarà al Govern que "no estalviï en la lluita contra la violència de gènere", durant la Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans, demà. Rita considera que "no es pot estalviar recursos quan està en joc la integritat física i psíquica de les persones. No podem estalviar recursos quan en aquesta comunitat autònoma gairebé cada any tenim que lamentar una mort, o més, per aquest motiu".

La diputada socialista plantejarà al conseller tres preguntes que havia demanat per escrit però fa mesos que esperen resposta i, per això, han passat a ser orals en comissió. "Pot ser la manca de resposta durant tan de temps és un exemple més de la inactivitat de l'Institut Balear de la Dona, que ja és vox pópuli", lamenta Rita.

En concret, el PSIB-PSOE vol conèixer la despesa que ha fet la Comunitat Autònoma el 2012 en l'atenció a les víctimes de la violència de gènere; la inversió feta en campanyes de prevenció i sensibilització; i finalment les subvencions de l'IBdona a associacions relacionades amb la protecció de les dones contra la violència de gènere.

La pregunta ve arran de la clara davallada d'activitat de l'IBdona el darrer any. Del crèdit inicial disponible de 2'5 M€, "quin import ha utilitzat l'Institut?", reclama Rita.  El pressupost de l'IBdona va patir una reducció de 360.000 € del 2012 al 2013, però a més a més, el Pla d'equilibri Econòmico-financer preveu retencions de crèdit de 1'091 M€ (42.000 en personal, 31.000 en inversions i la resta en despesa corrent).

De fet, Rita ha recordat que, entre els projectes que ja han perdut el finançament públic es troben les oficines d'Atenció a les Víctimes de la Violència, on acudien moltes dones afectades per violència de gènere. Igualment, la diputada ha denunciat que ja en el 2012 no es va renovar el conveni marc per subvencionar la Càtedra d'estudis de violència de gènere de la UIB, per primer any des de la seva posada en marxa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube