Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix Bauzá que rebutgi davant Madrid el límit del 0,7 % de dèficit per al 2013

Armengol i Bel Oliver webFrancina Armengol: "Si per intentar complir amb l'1,5% ha causat aquest dolor a la ciutadania, què poden arribar a fer per assolir ara  el nou límit del 0,7%?. D'on retallaran?"

El PSIB-PSOE  exigeix al president Bauzà que rebutgi, davant Madrid, el nou límit del 0,7% per al dèficit de l'any 2013. "Exigim a Bauzá que de cap manera accepti el límit del 0,7%, perquè si per intentar complir amb l'1,5% ha causat aquest dolor tan gran a la ciutadania, què poden arribar a fer per assolir ara el nou límit? D'on retallaran", ha argumentat la portaveu parlamentària socialista Francina Armengol.

La socialista  interpel·larà demà el president Bauzá en el Parlament sobre "el greu fracàs" de la seva política econòmica, que ha estructurat únicament en torn a la seva obsessió: complir amb l'objectiu del dèficit.  Bauzá "s'ha fixat en un sol indicador, en una estadística econòmica, que a més ha suspès", ha explicat Armengol. La socialista ha volgut recordar "què ha hagut de fer Bauzá per arribar a aquest suspens": imposar tota una sèrie de mesures que han causat molt de dolor a la ciutadania, retalls de drets i llibertats, retalls en l'Estat del Benestar (salut, educació, serveis socials), i a la vegada, pujades d'imposts i manca d'inversió que han provocat la paralització total de l'economia de les illes.

"L'economia del carrer està molt pitjor que fa un any", ha denunciat Armengol. I ha recordat només un parell de xifres: 93.000 aturats a Balears, 51.400 persones que no reben cap prestació i un 31% d'aturats de llarga durada, una situació "molt greu". El Govern, lluny de combatre el problema de l'atur, hi ha contribuït activament, amb l'acomiadament de 2.650 persones. En un any s'han destruït 4.500 llocs de feina, tenim 2.000 autònoms menys, i el pitjor número d'empreses.

"L'obsessió per l'austeritat i el compliment del dèficit  té conseqüències: un 20% de pobresa a les Illes Balears, la disminució de la classe mitja i l'augment de les desigualtats", ha explicat la socialista. I tot això per no arribar a complir amb la seva obsessió, una barbaritat extraordinària, segons Armengol. 

Els socialistes volen, per això, que Bauzá canviï la seva política econòmica, que abandoni l'obsessió pel dèficit, i que rebutgi el 0,7% previst per enguany. "Si no ho fa, que expliqui quins seran els nous retalls que farà per complir amb el 0,7%. D'on retallaran?", ha afegit Armengol. I ha recordat la negativa del PP a Madrid per compartir amb les comunitats autònomes part de la flexibilitat que li ha donat Brussel·les. Imposar noves retallades a les comunitats autònomes repercuteix inevitablement en serveis com la salut, educació i serveis socials, ha recordat.

Estendre els beneficis de la temporada turística a tota la ciutadania

Per altra banda, la diputada Isabel Oliver presentarà demà en el plenari una pregunta al conseller de Turisme sobre els resultats de la fira ITB de Berlin,. "Les perspectives de la temporada són bones, malgrat la política turística i mediambiental del Govern no sigui bona", ha explicat Oliver.

Les xifres que apunten a la bona temporada són de dos mercats consolidats (alemany i britànic) i lligats al sol i platja, mentre davallen les perspectives del turisme nacional. "Això demostra que no s'està fent una bona promoció diferenciada per destins i per productes", ha explicat Oliver. "Ens preocupa aquesta situació", ha dit la diputada, qui ha posat d'exemple el turisme cultural, el turisme del golf i altres modalitats.

"No és que el Govern no hagi fet res. El què ha fet són unes polítiques impositives, urbanístiques i mediambientals que suposen un perill" per a l'economia. Oliver ha mencionat, entre altres, l'impost als cotxes de lloguer, els que permeten que els turistes vagin per tota l'illa i per tant, estenen els seus beneficis, o l'impost dels envasos, que afecta a tot el sector de la restauració.

El més important és que les bones xifres de la temporada turística repercuteixin a tota l'economia de Balears, que creïn ocupació i que ajudin a reactivar l'economia. "L'any passat ja varem tenir una bona temporada turística, però això no va repercutir ni en més ocupació ni en una ocupació de millor qualitat", ha recordat Oliver. Per això és imprescindible que el Govern "faci complir tota la normativa laboral", i que això pugui repercutir en més llocs de feina i de millor qualitat, ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube