Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa el Govern d'estar més preocupat pel vídeo del GOB a l'ITB que per la realitat que descriu

Oliver web ok  Isabel Oliver: "El problema no és que el GOB i Miquel Barceló presentin una campanya a la ITB sinó la informació que conté, que és certa, i que vostès  ni tan sols han negat"

El PSIB-PSOE ha demanat al Govern quina és la seva opinió sobre la imatge de les Illes Balears a la fira ITB de Berlín, que ha centrat bona part del plenari del Parlament. La diputada Isabel Oliver ha explicat al conseller Delgado que "no hi ha pitjor promoció que oferir una imatge i, en arribar, el turista es trobi una altra cosa".

"La imatge turística de les Balears no és una fotografia estàtica d'un paisatge meravellós. HI ha molts de turistes alemanys que repeteixen i senten Mallorca com ca seva, i per això estan preocupats pel que aquí passa i el futur", ha explicat la diputada. Segons diversos estudis, molts de turistes alemanys valoren al mateix nivell l'allotjament i la preservació del medi ambient.

Però la política d'aquest Govern ens du al que el GOB ha qualificat encertadament com a  "mallorcablackout" . Per això, Oliver ha demanat al Govern un canvi en les polítiques de destrucció del territori, d'importació de fems i de desprotecció d'espais naturals a les illes. "Lo important no és que el GOB presenti una campanya a la ITB sinó la informació que inclou, que és certa. Ni tan sols ho han negat", ha afegit. Ha lamentat les desqualificacions i les crítiques del Govern cap al GOB i cap a Miquel Barceló, el pintor mallorquí més internacional. El  Govern "desprecia el que ignora".

També Xico Tarrés ha exposat el descontent dels hotelers i el sector turístic d'Eivissa, que ha hagut de muntar un stand propi per la mala política de promoció del Govern. Tarrés ha demanat més suport per a la promoció d'Eivissa, que ha perdut 42.000 turistes alemanys el darrer any, però Delgado no s'hi ha volgut comprometre. Tarrés ha demanat al conseller "que deixi el seu lloc perquè està perjudicant Eivissa".

Per altra banda, Pilar Costa ha demanat al Govern "en què beneficiarà la reforma local de Montoro als ajuntaments de les Illes Balears?". Costa ha criticat que el PP, amb l'excusa de l'eficàcia i l'estalvi, deixarà sense serveis públics a molts de municipis, "i els més perjudicats seran els municipis més petits", ha dit. La reforma preveu poder retirar competències i fins i tot eliminar els municipis de menys de 5.000 habitats, el què vol dir, que podrien desaparèixer 26 a Mallorca i 2 a Menorca.  Aquesta és una reforma que podria fins i tot vulnerar l'Estatut d'Autonomia. "En ves d'ofegar-los, el que haurien de fer és pagar el que els deuen, que són gairebé 100 milions d'euros", ha afegit.

Però "el problema no és ja tant la crisi com les polítiques del Partit Popular", ha denunciat el diputat Marc Pons. El socialista ha criticat en la seva intervenció que el Govern elimina i suspèn projectes perquè diu que no té doblers, però després deixa escapar els 800 milions d'euros que corresponen a Balears per inversions estatutàries. No han presentat ni un projecte, tal com ha reconegut per escrit el Govern.

I en matèria laboral, Joana Barceló ha demanat una rectificació urgent a les polítiques del Govern "Duem un any i mig destruint ocupació: 9.000 llocs de feina en un any", ha explicat Barceló. La diputada ha opinat que d'alguna manera "hem de rompre aquest cicle infernal" d'atur i paràlisi econòmica, que està deixant enrere a molta gent.  "La realitat de molta gent és molt difícil", ha explicat. "Malgrat les seves lleis i les seves promeses de crear ocupació, la realitat és que hi ha menys llocs de feina i menys autònoms", ha explicat.

La diputada ha demanat al Govern "com pot ser que, si ara el SOIB té més ofertes de feina que mai, encara hi ha a Balears més de 93.000 persones aturades". Ha anunciat que "els mini jobs han arribat a Balears", amb ofertes de poques hores i sous baixos. "L'empobriment es va accelerant i deixa de banda a moltísima de gent", ha dit.

Finalment, la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, ha demanat a Bauzá quines actuacions ha dut a terme el Govern per aprofundir en l'autogovern de les Illes Balears. Armengol ha lamentat que, en el seu discurs dels 30 anys de l'Estatut d'Autonomia, no hagi mencionat l'autogovern ni una vegada "No crec que sigui per oblit, sinó perquè no hi creu", ha dit. Ha acusat Bauzá de no defensar els trets identitaris de Balears, ni la llengua pròpia, ni el finançament just per als consells i als ajuntaments. Tot això, que està inclòs en l'Estatut, és d'obligat compliment. "No és honest, ni transparent, ni ètic, incomplir la llei, i vostè ja s'ha acostumat masses vegades a incomplir aquesta llei i les que li afecten personalment", ha afegit.

Armengol també  ha demanat Bauzá que deixi de crear conflictes per amagar la seva pròpia incompetència per solucionar els problemes dels ciutadans. "Vostè fa gairebé dos anys que governa i d'això n'és responsable", ha dit: Des de febrer del 2011, s'0han destruït 19.477 llocs de feina, 1.840 autònoms menys, gairebé 20.000 afiliats menys a la SS i un total de 93.947 aturats. I tot per una política obsessionada amb l'austeritat,  "per complir un objectiu de dèficit que ni educa ni cura", ha dit la socialista.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube