Imprimeix
PDF

Armengol: “fer només polítiques d’austeritat i de reducció de dèficit ens està matant”

Armengol web ple 120313La portaveu socialista ha demanat a Bauzá "que faci de president i no de florero" durant el debat sobre l'incompliment de l'objectiu del dèficit.

La portaveu socialista, Francina Armengol, ha retret al president Bauzá la política de retalls i d'austeritat del Govern "amb la única obsessió de complir amb l'objectiu del dèficit imposat pel Govern Central i quedar bé davant Rajoy". Armengol ha lamentat que Bauzá hagi sacrificat els interessos dels ciutadans de les Illes per al final incomplir l'objectiu del dèficit i ser una de les cinc CC.AA. que han suspès. Durant la seva intervenció, la portaveu socialista ha reclamat al president que expliqués "quin retalls més ens esperen aquest any si l'objectiu ha de ser del 0,7%" i ha afirmat que "fer polítiques només d'austeritat i de reducció del dèficit ens està matant".

Armengol ha retret a Bauzá que durant la seva compareixença davant el Parlament per explicar l'incompliment del objectiu de déficit hagi parlat només de números i en canvi hagi oblidat a les persones. "Com pot venir aquí a enorgullir-se de la destralada contra l'Estat del Benestar que ha aplicat el seu Govern?" s'ha preguntat Armengol. "Tenim més de 93.000 aturats, 4.500 llocs de feina destruïts en el darrer any, 2.000 autònoms menys, 51.400 persones que no reben cap prestació, un 31% d'aturats de llarga durada, i el pitjor número de empreses. Expliqui a tots ells que l'1,8% de dèficit és una xifra magnífica", ha retret la portaveu socialista. Francina Armengol ha acusat al Govern Bauzá "de dur-nos al desastre econòmic per la seva obsessió pel dèficit i haver suspès en el seu principal objectiu".

La portaveu socialista ha afirmat que els retalls aplicats pel PP "han eliminat el coixí social i han fet augmentar les desigualtats" i ha posat com exemples mesures com l'eliminació de interins docents, copagament farmacèutic, tancament centres de saluts horabaixa, retall a la dependència, congelació de places residencials, entre altres.

Per Armengol, el president mai defensa els interessos de les Illes, només vol quedar bé davant Rajoy i per això va acceptar sense protestar els objectius de dèficit fixats en el Consell de Política Fiscal i Financera. "Quant de dolor hauran de patir els ciutadans si volem arribar al 0,7% de dèficit aquest 2013 i un 0,1% l'any 2014" ha vaticinat Armengol que ha qualificat d'injust el repartiment del dèficit imposat pel Govern Central i on les comunitats autònomes són responsables de l'educació, la sanitat o les polítiques socials.

Durant la seva intervenció, la portaveu socialista ha criticat que l'esforç fet pel Govern hagi estat només en retalls i no en un augment dels ingressos. "Defensi el que ens pertoca per llei i així li quadraran els comptes" ha exigit Armengol que ha recordat el compromís d'inversió de 800 milions d'euros en inversions estatutàries que el Govern no reclama a l'Estat. Per la diputada socialista, des que Bauzá és president, les Illes Balears estam a la coa d'inversió per part de l'Estat, amb una mitja de 70€ per habitant enfront als 225€ de mitjana de la resta de comunitats autònomes. "Volem un president i no un florero", ha dit Armengol.

La portaveu socialista ha preguntat a Bauzá si ha valgut la pena aquest sacrifici i l'hi ha exigit que demani una flexibilització en l'objectiu del dèficit per aquest any per evitar una nova retallada en sanitat, educació o en política social.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube