Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denúncia que les limitacions al Pla Prepara del Govern Rajoy deixa un 54% dels beneficiaris de les Illes Balears sense l’ajuda

BarceloParlament7122011La diputada socialista, Joana Barceló, ha denunciat que un 54% dels beneficiaris que tenien dret a la prestació del Pla Prepara han quedat exclosos amb les modificacions introduïdes pel Govern Rajoy.

Barceló ha alertat dels efectes que aquestes limitacions han tengut sobre les Illes Balears i que fan augmentar de forma dramàtica la situació de pobresa i exclusió social que pateix part de la població.

Joana Barceló ha explicat que les dades del passat mes de gener han posat de relleu els efectes que han tengut sobre les nostres Illes les modificacions que el
Govern de Mariano Rajoy van introduir al Pla Prepara a l'estiu del 2012. La diputada socialista ha dit que el requisit introduït per a poder ser beneficiari d'haver de tenir càrregues familiars ha deixat a la major part dels joves sense aquesta ajuda. Barceló ha recordat que anteriorment eren tots els treballadors que havien esgotat les prestacions els que podien accedir a aquesta ajuda. A més, la necessitat de tenir que estar tot un any a l'atur, ininterrompudament, ha suposat un  nou impediment per a que molta gent es pugui acollir a aquesta ajuda. "Dues limitacions que han suposat reduir el nombre de beneficiaris a les nostres Illes en un 54% i així, si al gener del 2012 teníem 2.055 beneficiaris, aquest mes de gener del 2013 han quedat reduïts a només 953", ha denunciat Barceló.

Des del PSIB-PSOE, Joana Barceló ha manifestat que "és profundament injust reduir els suports bàsics als treballadors que han esgotat totes les prestacions" i ha recordat que en les dades d'atur del passat mes de febrer es desprenia que hi havia 51.400 persones sense cap ajuda, 8.500 més el 2011. "Les actuacions del PP estan provocant un augment del nivell de pobresa i de l'exclusió social", ha dit Barceló qui ha demanat mesures urgents de suport a aquest col·lectiu més vulnerable de treballadors.

La diputada ha anunciat la presentació de diferents iniciatives parlamentàries per rectificar la pròrroga del Pla Prepara en el sentit de suprimir les dues limitacions que tant estan afectant als treballadors de les Illes i que han deixat a un 54% dels beneficiaris sense cap ajuda.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube