Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al Govern que defensi al CPFF la flexibilització del dèficit i mesures d'estímul econòmic per a Balears

Armengol i Costa web Francina Armengol:  "Necessitam un govern que deixi de fer de florero i comenci a defensar els interessos dels ciutadans de Balears, perquè sinó el 2013 serà molt negre"

El PSIB-PSOE ha exigit al Govern que defensi els interessos dels ciutadans de les Illes Balears en el Consell de Política Fiscal i Financera que es reuneix dijous a Madrid. "Rajoy va anar a Europa i va demanar la flexibilització de l'objectiu del dèficit per al 2013 i mesures de reactivació econòmica.  Exigim al Govern de les Illes Balears que s'hi sumi a aquestes reivindicacions, en defensa de Balears", ha declarat Francina Armengol, portaveu parlamentària socialista.

"No pot ser que, si Europa concedeix una flexibilització del dèficit, Espanya es torni quedar amb tot i no doni res a les comunitats autònomes, com va passar l'any passat", ha opinat Armengol. Si no es flexibilitza l'objectiu del dèficit del 0,7% i no es posen en marxa mesures de reactivació econòmica a Balears, l'any 2013 "serà molt negre". Igualment, la socialista ha plantejat al vicepresident Aguiló  una tercera demanda: que reclami davant Madrid el deute que el govern central no ha pagat a Balears en els darrers anys, és a dir, els prop de 800 milions d'euros de les inversions estatutàries que haurien d'haver arribat i no ho han fet. "Si el Govern no sap com reclamar-ho per la via política, que ho faci per via judicial", ha dit Armengol.

La portaveu ha recordat que les polítiques aplicades pel PP en els darrers anys han estat un "cocktail terrorífic" per a les Illes Balears, per la manca de reivindicació de Bauzá davant Rajoy i la seva nefasta gestió. "Bauzá va dir que no gastaria més del que tenim, però això que no compleix en les seves activitats privades, tampoc ho fa en la gestió pública", ha dit. Des que governa el PP, el deute de la comunitat ha augmentat  en 1.216 M€, més d'un 30% superior al que va deixar el Govern socialista.

El PP ha refredat l'economia fins a un punt inassolible, amb la reducció dràstica de la despesa pública (amb els retalls en educació, sanitat, etc) i un augment de la pressió fiscal a tots per igual (IVA, IRPF, benzina, llum, etc). I a aquesta "suma mortal", ara pretenen afegir uns nous "imposts anti-socials", que ataquen directament el consum. El 50% de la recaptació del nou impost dels envasos, per exemple, vindrà dels productes bàsics com l'aigua o la llet. "En una situació amb el 20% de la població per baix del nivell de pobresa, no es pot carregar més a la gent que té dificultats per comprar la llet", ha opinat Armengol.  

En aquest sentit, el PSIB-PSOE havia preparat una pregunta parlamentària per Bauzá, que quedarà ajornada. Els socialistes volen saber "si no es prenen mesures de reactivació i no es flexibilitza el dèficit, d'on retallarà Bauzá? Quants hospitals més tancarà, quins serveis deixarà fora?", ha apuntat Armengol.  "Des que governa Bauzá a Balears l'economia real està molt pitjor", ha afegit Armengol, qui ha lamentat el gran fracàs del PP en matèria de creació d'ocupació. "Els 93.943 aturats de Balears són els grans oblidats del PP", ha apuntat.

El Govern ha de ser responsable i va complir amb la legalitat

De fet, les polítiques del PP han contribuït a l'augment de l'atur, acomiadant personal del sector públic, fins i tot incomplint la legalitat, ha explicat Pilar Costa. Una primera sentència judicial, en línia amb sentències d'altres comunitats autònomes, ja ha donat la raó als treballadors i ha determinat que el Govern "no pot aprofitar la reforma laboral per acomiadar a qui vulgui, com vulgui i pels motius que vulgui, a cost zero".

Costa ha explicat la por dels socialistes a que el PP faci "petites trampes" com el Govern Rajoy amb els comptes del dèficit, plantejant recursos als tribunals per retardar el pagament d'indemnitzacions o la readmissió dels treballadors, deixant-ho pels que hagin de governar en el futur. "Demanem al Govern que sigui responsable i compleixi amb la legalitat. Que assumeixi les conseqüències econòmiques que li pertoquen ara, que no deixi per herències futures el que saben que hauran de pagar", ha dit Pilar Costa.  

El retard de la decisió final –si el Govern recorre- farà augmentar molt el cost per a l'administració, ja que els treballadors acomiadats de forma nul·la tindran dret a la indemnització i també al salaris de tramitació, és a dir, tot el que haurien d'haver cobrat tot aquest temps que han estat esperant. "Tot l'estalvi que el Govern tenia previst en el seu pla de reequilibri econòmic per acomiadament de personal no serà tal", ha apuntat Costa.

Finalment, la diputada també ha comentat la darrera hora de la incompatibilitat de Bauzá, que apart de mentir al Govern i al Parlament en les seves declaracions, també va incomplir durant més d'un any el codi ètic del PP, amb el que es va presentar a les eleccions. Aquest és un exemple més de la forma d'actuar de Bauzá, que segueix més preocupat pels seus negocis privats i per tapar les seves mentides que pels problemes dels ciutadans de les illes, ha apuntat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube