Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa excloure també l'aigua del nou impost dels envasos perquè és un producte de primera necessitat

Diéguez pleno Els socialistes han registrat 90 esmenes parcials, la majoria de supressió, a l'avantprojecte de llei dels nous imposts, i una esmena a la totalitat. Proposen que pagui més qui més té, i no es gravin els productes de primera necessitat

El PSIB-PSOE ha proposat excloure l'aigua embotellada del nou impost dels envasos que vol aprovar el Govern, per tractar-se d'un producte de primera necessitat. Al igual que la llet és un bé bàsic de consum i per això quedarà exclòs, els socialistes consideren que l'aigua també és un producte bàsic que consumeixen moltes famílies per necessitat.

"No podem eliminar l'impost de la llet perquè és un bé de primera necessitat i carregar-lo a l'aigua, que igualment és un producte de consum bàsic", ha explicat el diputat Antoni Diéguez. Si la idea del Govern és excloure d'aquest sobrecost els productes més bàsics, l'aigua hi hauria de ser, ha afegit.

Aquesta és una de les 90 esmenes que ha registrat el Grup Socialista a l'avantprojecte de llei dels nous imposts, que serà tramitada en les properes setmanes en el Parlament. Els socialistes han presentat un total de 77 esmenes de supressió i una esmena a la totalitat, el que demostra la seva profunda oposició a l'avantprojecte de llei. Igualment, han registrat 10 esmenes de modificació i tres d'adició, en el sentit de fer els imposts més progressius i més justs.

Aquesta llei, tal com l'ha presentada el Govern, ve carregada d'imposts regressius, que afecten directament al consum de les famílies i que, en un moment de crisi i de retraïment de la demanda com l'actual, acabaran de refredar l'economia fins a un punt insostenible. De fet, aquesta llei està feta amb l'oposició de tots els sectors econòmics i de tots els col·lectius socials.

Els nous imposts traslladaran als consumidors un increment del cost de la vida (amb la consegüent inflació), que moltes famílies no es poden permetre. No tan sols l'impost dels envasos afectarà directament al consum, sinó també el de les grans superfícies, que avui en dia són un dels canals més importants de compra de bens de primera necessitat i que, sens dubte, repercutiran les pujades a les butxaques dels ciutadans. Igualment, les grans superfícies ja han avisat de les conseqüències negatives que tindran per l'ocupació els nous imposts, que poden suposar l'acomiadament de treballadors a la nostra comunitat autònoma.

Finalment, l'impost dels cotxes de lloguer ja ha començat a sortir car a les Illes Balears, amb la fuita de les grans empreses a la península, el que repercutirà en els ingressos de la CAIB i, per tant, en el pressupost disponible per a tots els ciutadans. I mentre els grans empresaris parteixen cap a la península, els petits poden acabar fora del mercat o del sistema.

Davant aquest atac impositiu regressiu, injust i anti-social, els socialistes han presentat alternatives molt més progressives i justes, d'acord amb la filosofia de que pagui més qui més té. Ja en múltiples ocasions ha parlat el PSIB-PSOE dels seus plantejaments respecte a l'increment progressiu de l'IRPF , l'impost de successions i l'impost als grans patrimonis.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube