Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa reforçar el suport al Banc d'Aliments i a altres entitats que distribueixen aliments

Conxa Obrador Comissió La Proposició No de Llei socialista ha estat aprovada per unanimitat de tots els grups polítics en la Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament. Conxa Obrador: "És absolutament necessari reforçar l'atenció directa a la ciutadania que es troba en situació de pobresa o exclusió social, ofegada entre la crisi econòmica i les polítiques d'austeritat".

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat una Proposició No de Llei socialista que proposa reforçar la tasca del Banc d'Aliments i altres entitats que també distribueixen menjar, i mantenir el Programa Europeu d'Ajuda Alimentària per a les persones necessitades en el proper període 2014-2020. La iniciativa de la socialista Conxa Obrador planteja la necessària resposta de les administracions públiques davant una situació insostenible per a moltes persones, i amb una de cada 4 famílies sota el llindar de pobresa, a Balears.

"És evident que la crisi econòmica ha afectat més a les rendes més baixes i que les polítiques d'austeritat en sanitat, educació i polítiques socials dutes a terme pel Partit Popular estan contribuint a eixamplar les desigualtats socials, deixant moltes persones en situació de vulnerabilitat", ha argumentat Obrador.

La PNL, en concret, insta el Govern de les Illes Balears a donar suport a les entitats que treballen contra la pobresa des del repartiment d'aliments, com el Banc d'Aliments i d'altres, amb la convocatòria de campanyes solidàries que fomentin el compromís de tota la societat. Igualment, demana que el Govern potenciï i millori els serveis de distribució d'aliments, amb la creació d'un àmbit de treball conjunt entre l'administració i les principals entitats que gestionen aquest servei, com ara el Banc d'Aliments i altres agents del món alimentari.

Però la iniciativa va encara més enllà, i ha volgut donar suport al Programa Europeu d'Ajuda Alimentaria (PEAD), de la Unió Europea, que en fa arribar aliments bàsics de qualitat a les persones necessitades de forma gratuïta, a través del Banc d'Aliments i Creu Roja. Nombrosos representants de la societat civil europea han expressat la seva preocupació pel futur del programa, que té en dubte la seva continuïtat a partir del 2014. Per això, el Parlament ha instat a defensar en el Consell Europeu el manteniment del programa per al període 2014-2020.

Igualment, els diputats de Balears han instat al Govern de l'Estat a reforçar el finançament públic destinat al Banc d'Aliments i altres organitzacions similars, i a promoure un acord entre l'Estat, les organitzacions socials i representants de la industria agroalimentària per a un aprofitament més eficients dels aliments, tal com ja succeïx a altres països. "Que no es tiri res més, mentre hagi gent que passa gana", ha apuntat Obrador.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube