Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presentarà una iniciativa parlamentària perquè s'anul•lin els concerts amb les escoles del Opus

logo ok En temps d'austeritat i retallades, no es pot dedicar doblers a finançar una educació que és segregadora, innecessària i probablement il•legal

El PSIB-PSOE presentarà en el Parlament de les Illes Balears una proposició no de llei perquè s'anul•li els concerts educatius amb les escoles del Opus Dei, així com una bateria de preguntes al conseller Bosch en el mateix sentit.

Els socialistes estan totalment en contra de finançar amb doblers públics una educació que segrega els alumnes per sexe, una mesura poc educadora en sí mateixa. Igualment, estan en contra pels dubtes legals en torn al finançament d'aquest tipus d'escoles, i recorden que hi ha hagut sentències judicials a Galícia i Andalusia que diuen que aquests tipus de concertacions s'oposen a la legislació vigent (LOE).

També estan en contra perquè la concertació en aquest cas no està justificada per manca d'oferta educativa en la zona d'escolarització. És a dir, l'autorització d'aquesta escola s'ha fet a mida dels interessos d'un grup molt particular amb influència en el Govern del PP, sense que sigui necessari ni estigui justificat. Si el PP vol finançar una escola per defensar uns determinats posicionaments ideològics, que ho faci amb el seu doblers, no amb el doblers de tots els ciutadans i ciutadanes.

En un moment d'austeritat pressupostària com l'actual, no es pot dedicar doblers a concerts que ni són educadors, ni necessaris, ni probablement legals, mentre s'escatima en beques de menjador, s'augmenten ràtios i es baixa el sou al professorat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube