Imprimeix
PDF

Joana Barceló´: "Els fixos discontinus no han notat el inici de la temporada turística"

JBarceló Les Illes Balears segueixen destruint ocupació i l'afiliació  ha tornat als nivells del 2001

Les Illes Balears segueixen destruint ocupació, amb 2.500 llocs de feina menys que fa un any, malgrat el inici de la temporada turística, que s'ha avançat al mes de març per les vacances de Pasqua. "Balears ha tornat al nivell d'afiliació del 2001" ha declarat Joana Barceló, després d'analitzar les dades d'atur fetes públiques avui.

Aquesta xifra tan dolenta es produeix també, malgrat els canvis normatius en els assalariats a la llar, que suposen un increment en relació a fa un any de 2.500 afiliacions més.

"Des del 2011, Balears no ha creat ni un sol lloc de feina", ha apuntat Barceló. De fet, ni els autònoms ni els fixos discontinus han augmentat. "Els fixes discontinus no han notat el inici de temporada turística, ja que es mantenen els nombres de fa un any", ha explicat Barceló.

Un mes més, la baixada de l'atur es deu fonamentalment per la sortida d'estrangers de les Illes. La sortida de treballadors explica el 75% de la baixada de l'atur a les nostres Illes.

Gran preocupació per l'atur de llarga durada i manca de prestacions

L'atur de llarga durada creix a Balears un 16,5%, i ja suposa el 32,9% de l'atur total. Un total de 50.800 persones no reben cap prestació a la nostra comunitat.

Per als socialistes, la màxima preocupació és la manca de prestacions, ja que baixen els beneficiaris en relació a fa un any, i es constata la baixada de les prestacions contributives i subsidis, amb sols increments de la Renda Activa d'Inserció.

Tot plegat, això suposa una baixada dels recursos que l'Estat aporta en prestacions a les nostres Illes de més de 6 milions d'euros en el mes de març, alhora que 50.800 persones no reben res.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube