Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE interpel·larà el Govern sobre els objectius de la seva nova proposta de finançament autonòmic

Thomàs i Pons rdp web Els socialistes volen saber si "Bauzá està disposat a defensar els interessos de les Illes Balears o tornarà a acotar-se davant Madrid". El PSIB-PSOE ha exigit al Govern que "expliqui de forma clara com pensa defensar els interessos de les Illes Balears, ara que ja s'està començant a parlar d'un nou model de finançament autonòmic". El diputat socialista Marc Pons ha registrat una interpel·lació en el Parlament de les Illes Balears per saber quins són els criteris i les propostes de Balears en aquest sentit.

Pons ha demanat al Govern "que es marqui objectius clars" per defensar els interessos de Balears. El diputat ha lamentat que, fins ara, el Govern hagi parlat simplement de "no ser més que ningú". "Aquest és un mal plantejament d'inici per a una comunitat autònoma amb un dèficit estructural de finançament que no s'ha arribat a solucionar del tot", ha opinat. Tot i que el model de finançament socialista ha permès a Balears obtenir 532 milions d'euros més enguany, està clar que la situació és millorable, sobre tot quan Madrid ha deixat de pagar les inversions estatutàries des que ha arribat el Partit Popular.

"Volem saber si  Bauzá està disposat a cercar un equilibri entre la solidaritat i la defensa dels nostres interessos, si està disposat a jugar la carta de la insularitat i que es tingui en compte  el cost de vida com a element corrector del finançament", ha demanat Pons.

Però "Bauza no diu res. I pels precedents que tenim, veiem que les seves decisions han agafat el pitjor camí possible: estam a  la coa d'inversions estatals, no es reclamen les inversions estatutàries, no es fan deures de cara nou Règim Especial Balear..", ha recordat.

"Tots els precedents que hem tingut, els hem acabat pagant els ciutadans", ha recordat. Per això, Pons interpel·larà el vicepresident econòmic, amb la intenció de saber com pensa el Govern defensar aquests interessos. "Que es posin les piles, que es posin a fer feina, no sigui que passi com l'estiu passat, que es varen anar de vacances sense fer els deures i enguany tenim els pitjors pressuposts generals de l'Estat per a Balears de la història", ha apuntat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube