Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE dóna la batalla política contra els nous imposts del Partit Popular i estudia accions judicials

Armengol i Thomàs rdp web Francina Armengol proposa que el Govern no apliqui els nous imposts si aconsegueix flexibilitzar l'objectiu del dèficit i destini una part a lluitar contra la pobresa.

Aquesta setmana comença en el Parlament la tramitació del projecte de llei dels nous imposts, que faran de les Illes Balears la comunitat autònoma més cara d'Espanya, ofegarà petites i mitjanes empreses i perjudicarà directament als ciutadans i ciutadanes de les Balears, on ja un 20% de la població viu en risc de pobresa. "Els socialistes tenim la voluntat política d'aturar la pujada d'imposts del Govern  del PP", ha anunciat la  portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol.

La socialista ha recordat l'oposició frontal de tots els sectors afectats a aquests imposts, que són merament recaptatoris, no mediambientals, i que tindran greus conseqüències per a les empreses i els treballadors, ja que , tot i la bona temporada turística que sembla tindrem, perjudicaran la creació de llocs de feina.

Armengol ha lamentat que, fins ara, el PP hagi actuat des de la mentida i des de la imposició, sense diàleg ni consens. "Com ja saben, els sectors afectats tenen una reunió per valorar les accions judicials que han de prendre. Els nostres serveis jurídics del Partit també estudiant possibles accions judicials", ha anunciat.

La secretària general socialista ha explicat que ara és el moment d'intentar modificar aquests imposts en el Parlament, on el PSIB-PSOE ha presentat 90 esmenes. "El primer és acabar la tramitació parlamentària, a veure si el PP és capaç d'acceptar algunes de les nostres esmenes parcials. Si res resulta viable, veurem si és susceptible de ser recorregut", ha apuntat.

Armengol ha opinat que "hi ha marge" perquè el Govern modifiqui els imposts. De fet,  els socialistes han plantejat al Govern que retiri els imposts si finalment Madrid flexibilitza l'objectiu de dèficit de les comunitats autònomes.

Igualment, els socialistes han demanat que el Govern posi en marxa un Pla de Xoc contra la pobresa, amb una contribució autonòmica al finançament que ja puguin posar en marxa el Govern estatal i els ajuntaments.  "Volem que el Govern posi de la seva part", ha explicat Armengol, qui ha recordat que estar al límit de la pobresa vol dir tenir "moltes dificultats per fer una menjada diària" .

Un problema greu amb les garanties sanitàries

El portaveu adjunt, Vicenç Thomàs, demanarà demà al Govern perquè deixa als ciutadans i ciutadanes sense garanties de demora en relació amb les llistes d'espera. "Les garanties en salut són un problema greu" que pot arribar a afectar a tota la ciutadania de Balears, és a dir, més d'un milió de persones, i la seva eliminació vulnera l'Estatut d'Autonomia i la Llei de Salut, ha dit el diputat.

De fet, l'eliminació del Decret de Garanties Sanitàries intenta amagar la realitat d'unes llistes d'espera disparades pels retalls del PP en matèria sanitària, amb més de 1.100 professionals menys. "Darrera això hi ha decisions ideològiques del PP. Ells han decidit no gastar en salut", ha apuntat Vicenç Thomàs. El diputat ha recordat que si abans els ciutadans tenien garantia de ser operats en 180 dies, ara ja no hi ha garanties més que per a cinc intervencions quirúrgiques, si abans podien exigir anar a l'especialista en 60 dies, ara no hi ha cap garantia, i el mateix passa amb les proves complementàries.

Ha recordat també que el PP ha decidit desgravar el 15% del IRPF en algunes assegurances privades, i també ha desviat doblers de salut per tapar el deute d'IB3. "El doblers que hi hagi, sigui poc o molt, s'ha de prioritzar. Per a nosaltres, passa per davant la salut", ha apuntat Thomàs.

La pitjor herència del PP

Finalment, Armengol ha recordat que avui estava previst el inici del cas Scala, un presumpte cas de corrupció dintre de l'anterior govern del Partit Popular, amb Jaume Matas i el conseller Cardona. La socialista ha recordat que, a Balears, "encara vivim, encara paguem la pitjor herència del Partit Popular", que és la de la corrupció.

La portaveu socialista ha opinat que "la ruptura amb el passat que va vendre el President Bauzá va ser només una operació de maquillatge". Armengol no s'ha referit només a la portaveu parlamentària del Grup Popular, Mabel Cabrer, qui evidentment era "companya de Consell de Govern del Sr. Cardona i el Sr. Matas", sinó que també "molts càrrecs del Govern actual estaven ja en l'època Matas".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube