Imprimeix
PDF

Armengol demana el Govern que suspengui els nous imposts, aprovats des de la imposició i l'engany

Armengol web Ple Parlament abril 2013 El PSIB-PSOE exigeix el cessament del vicepresident econòmic pel fracàs absolut de la seva política econòmica, que ofega els ciutadans i les empreses. Isabel Oliver : "No té el suport de cap sector econòmic ni turístic. L'únic  beneficiari dels nous imposts serà Rajoy"

La portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, ha demanat al president Bauzá, una vegada més, que aturi els nous imposts, que suposaran un cost addicional de 300 euros per a cada família de les Illes Balears. Aquests tres nous imposts, que avui horabaixa comencen el seu tràmit parlamentari amb la constitució de la ponència legislativa,  faran de Balears la comunitat autònoma més cara d'Espanya, ofegarà les petites i mitjanes empreses, i provocarà moltes dificultats a la ciutadania.

Els nous imposts –sobre els cotxes de lloguer, els envasos i les grans superfícies- demostren el fracàs de la ortodòxia econòmica del Govern, que avui ha tornat dir que no vol pujar imposts, però tanmateix ho fa. El president ni tan sols ha estat capaç de donar una explicació convincent de perquè són necessaris aquests imposts. "Assumeixi les seves responsabilitats i expliqui a la ciutadania per què volen aprovar aquests nous imposts, per què les altres comunitats autònomes no els tenen, per què serem els únics que els haurem de pagar?", ha demanat Armengol a Bauzá en la sessió plenària del Parlament de les Illes Balears.

"Jo li ho diré: la seva política econòmica és un fracàs absolut", ha denunciat Armengol, segons qui "el primer que ha de fer el president és cessar el vicepresident econòmic. Sinó, no anirem de cap manera", ha apuntat. La portaveu socialista també ha proposat a Bauzá que demani la flexibilització del dèficit i prepari un pla de xoc contra la pobresa, que ja afecta el 20% de la població de Balears.

"Si els nous imposts són per complir un objectiu de dèficit, i ara l'objectiu de dèficit es flexibilitza, retirarà el Govern els nous imposts?", ha demanat el diputat Marc Pons.  El Govern no ha volgut respondre a aquesta pregunta. Pons ha demanat a Aguiló que es vagi preparant, no sigui cosa que la flexibilització del dèficit agafi el Govern "amb el peu canviat", com ja va passar quan el Govern no va presentat ni un sol projecte per a les inversions estatutàries.  Pons ha afegit una demanda, que el Govern "batalli per aconseguir la major flexibilització del objectiu de dèficit i que rebaixi els imposts".

"Des que vostès governen tot va pitjor", ha declarat Armengol. S'ha referit a l'economia real, l'atur, la manca de perspectives per a les famílies i les empreses, que veuen com, cada dia, es prenen decisions que els perjudiquen i fan encara més complicada la recuperació econòmica. I el pitjor és que "tot això es fa des de la mentida i la imposició, sense cap diàleg ni consens", ha opinat Armengol.

També la diputada Isabel Oliver ha interrogat el Govern sobre les implicacions de la política impositiva del Govern  en el sector turístic, com ara les 390 empreses de lloguer de cotxes, que donen feina a 2.800 persones. "El 80% d'elles ja s'han anat fora.  El sector ha calculat que perdrà 1.500.000 dies de lloguer per temporada i un 40% d'elles no ho podran aguantar", ha recordat Oliver.

La diputada ha assenyalat també "els cotxes de lloguer tenen un efecte distribuïdor de beneficis turístics a tots els municipis de les illes". La política dels nous imposts  "no té el suport de cap sector econòmic ni turístic. L'únic  beneficiari dels nous imposts serà Rajoy", ha apuntat Oliver.

Per altra banda, el diputat i portaveu adjunt Vicenç Thomàs, ha demanat al conseller de Salut per què deixa els ciutadans i ciutadanes sense garanties de demora en relació amb les llistes d'espera?. "El seu objectiu és no gastar, per això han reduït l'activitat i han provocat un fort augment de les llistes d'espera", ha dit. La manca d'informació i la manca de garanties sanitàries per als ciutadans fan del conseller Sansaloni "un bon expert en obscurantisme i opacitat".

Finalment, en el plenari d'avui, el socialista Marc Pons ha defensat una Moció  relativa a política general del Govern en matèria hidrològica.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube