Imprimeix
PDF

PSIB: "Bosch ha trobat finançament per a nous llibres de text, però no per beques per als estudiants que no els poden comprar"

Cristina Rita web cara Cristina Rita critica durament les prioritats del PP en matèria educativa, "molt aprop dels seus amics i molt lluny dels que més ho necessiten".

La diputada socialista demanarà al conseller Bosch què li sembla la prohibició del batle de Bunyola a la Plataforma Crida per celebrar una assemblea a l'escola pública

El PSIB-PSOE ha criticat avui durament la decisió de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats de donar una subvenció de 70.000 euros per a la redacció de nous llibres de text en les variants lingüístiques del català a les Illes Balears. Aquesta decisió, presa pel Govern Bauzá arran de les pressions del Círculo Balear "és lamentable i demostra fins a quin punt el PP governa per als seus amics i molt lluny dels que mes ho necessiten", ha dit la diputada i portaveu socialista en matèria d'Educació, Cristina Rita.

Rita ha declarat que "no és comprensible, quan la Conselleria ha retallat en beques per comprar llibres i no troba doblers per als auxiliars de conversa, que es fiqui a promoure i subvencionar nous llibres, que no fan falta en absolut". Els socialistes lamenten profundament que el PP "trobi més importants les reivindicacions del Círculo Balear i del Opus Dei que les dels alumnes amb dificultats especials, els que han de menester reforç, els que no tenen doblers per al menjador ni el transport escolar".

"Els doblers de l'educació pública els paguen tots els ciutadans i s'han de repartir en funció de les necessitats reals de la població, no dels interessos ideològics del partit que governa", ha afegit.

El PSIB-PSOE considera que les modalitats lingüístiques s'han de protegir, però no s'ha de fer a partir dels llibres de text escolars que, a més, poden crear confusió als estudiants sobre la llengua pròpia de les Illes Balears que és la catalana, segons l'Estatut d'Autonomia, i sobre la unitat de la llengua.

El PSIB-PSOE du al Parlament el veto de la Plataforma Crida a Bunyola

Per altra banda, el PSIB-PSOE valora molt negativament que el batle de Bunyola hagi impedit una assemblea de la Plataforma Crida a l'escola del poble. "Sembla una tornada enrere a l'època del franquisme i els primers temps de la transició en que l'església acollia els actes dels demòcrates", ha apuntat Rita.

Una escola és un edifici públic on a vegades es fan actes culturals, socials o esportius que no tenen perquè ser de caràcter estrictament educatiu, però que en aquest cas sí que ho seria perquè la Plataforma Crida és un moviment de la comunitat educativa que lluita per la qualitat i la equitat en l'ensenyament públic.

En el plenari de la setmana que ve, Rita demanarà al conseller Bosch sobre aquesta qüestió, per conèixer la seva valoració d'aquesta prohibició.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube