Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana la retirada al copagament dels productes dietètics

 Thomàs web caraVicenç Thomàs, diputat i portaveu adjunt del Grup Socialista, ha demanat la retirada al copagament sobre els productes dietètics que el Govern Rajoy va introduir en el decret-llei 16/2012, de mesures urgents.

Thomàs ha lamentat que el PP, amb l'excusa de la crisi i el dèficit, deixi de banda a malalts que pateixen un trastorn metabòlic congènit o necessitin una nutrició enteral domiciliària i se'ls faci pagar per els productes dietètics que necessiten. El diputat socialista ha recordat que són ciutadans als que no els hi és possible cobrir les seves necessitats nutricionals amb aliments de consum ordinària a causa de la seva situació clínica.

La petició de rebuig al copagament de productes dietètics ha estat defensada pel diputat socialista durant el debat d'una proposició no de llei en la comissió de Salut del Parlament. Vicenç Thomàs ha criticat les excuses aportades pel PP, que amb els seus vots han impedit que surti endavant aquesta iniciativa per a què els ciutadans de les Illes Balears no hagin d'assumir aquest copagament sanitari.

Durant la defensa de la proposició, Thomàs ha retret que l'objectiu que persegueix el Govern del PP amb aquest copagament sanitari és traslladar el seu cost a la butxaca dels malalts, que són els qui hauran d'assumir-lo. El diputat socialista ha dit que "determinades malalties congènites o situacions clíniques ara són sancionades amb el copagament de productes dietètics". A més, Thomàs ha recordat que la mesura introduïda pel PP "afecta a un gran col·lectiu de persones, com aquelles que no poden ingerir determinats nutrients, persones afectades per trastorns metabòlics congènits, o persones afectades per malalties rares, les quals necessiten un tractament de per vida i que pateixen de forma directe l'impacte d'aquesta mesura en la seva economia familiar".

La proposició no de llei socialista, que ha estat rebutjada pel PP, ha instat a la retirada d'aquest copagament i a que el Govern cerqui mecanismes per evitar que els ciutadans de les Illes hagin de fer-hi front quan necessitin rebre la prestació amb productes diatètics, per patir un trastorn metabòlic congènit o necessitar nutrició enteral domiciliària.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube