Imprimeix
PDF

El Parlament aprova una iniciativa socialista perquè es pugui retirar la Medalla d'Or als Ducs de Palma

Cosme Bonet en comissió Cosme Bonet: "Aquesta distinció es dóna a persones que se consideren models per al conjunt de la societat. Si el seu comportament personal deixa de ser exemplar i es torna indigne, hem de poder retirar la distinció"

El Parlament de les Illes Balears ha instat el Govern de les Illes Balears a modificar el decret pel qual s'atorguen les Medalles d'Or de la CAIB, que anualment distingeixen personalitats destacades pel seu comportament i actuació.  "Aquesta proposta afecta clarament a un tema de gran actualitat i que ha provocat molta alarma social, que és l'actuació del Sr. Iñaki Urdangarín", ha explicat el diputat socialista, Cosme Bonet, qui ha defensat la PNL en la Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals.

"En 1998, la CAIB va atorgar les Medalles d'Or als Ducs de Palma. Igual que moltes altres comunitats autònomes, i igual que fa l'estat, pensam que dins el decret hauria d'haver una previsió perquè es pugui retirar la distinció de la medalla per persones que hagin ocorregut en motius d'indignitat i que ja no són mereixedores d'aquesta distinció ", ha argumentat Bonet.

El diputat socialista ha recordat que les distincions, siguin medalles, un quadre o el nom d'un carrer, se donen perquè aquestes persones es consideren models de virtut, o models de comportament  per al conjunt de la societat. "Quan aquestes persones, per el seu comportament personal, han deixat de ser models, o són models de lo contrari, en aquest moment, ens hem de plantejar poder retirar les distincions, ja sigui  el nom d'un carrer, un quadre, o un lloc preferent", ha argumentat.

Bonet ha explicat que en la major part de les comunitats autònomes i a nivell de l'Estat, les distincions i honors es retiren en cas de que hagi sentència ferma, però hi ha excepcions en casos que hagin provocat gran alarma social. "El cas dels Ducs de Palma, quan l'Ajuntament ja ha retirat el nom al carrer, i el Parlament ja ha demanat que es tornin el doblers presumptament desviats, quan ha hagut iniciatives per retirar-lis el títol, crec que és un d'aquests de gran alarma social", ha apuntat.

La PNL ha estat aprovada per unanimitat de tots els grups polítics i amb una esmena "in voce" del Grup Popular, que assenyala que el Govern ja està fent feina en la modificació del reglament, i per tant s'insta a l'executiu a "seguir fent feina".  

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube