Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa el Govern de justificar el concert de les escoles del OPUS amb dades falses

Obrador ple Els socialistes també acusen l'Executiu Bauzá de deixar tirats els més febles, els malalts, els nins i els discapacitats, amb els copagaments i els retalls en matèria sanitària

 

El PSIB-PSOE ha acusat el Govern Bauzá d'haver intentat justificar el concert de les escoles del OPUS Dei , al Parc Bit, amb dades falses, que no demostren necessitats d'escolarització en la zona on s'ubica el centre. El passat dia 4 d'abril, el BOIB va publicar la resolució de concertar més unitats a les escoles del Opus del Parc Bit. Un total de 400.000 euros de doblers públics per a unes escoles ubicades en la zona B de Palma, on suposadament havia una demanda que era necessari satisfer, segons el conseller d'Educació, Rafel Bosch.

 

"Ara hem comprovat que les dades que vostè va donar per justificar el concert són falses: al Parc Bit no hi ha demanda de places escolars, ni ara ni en el futur", ha denunciat la diputada socialista Conxa Obrador. Ha utilitzat, per demostrar-ho, les dades que la pròpia Conselleria  ha donat a Obrador, on reconeix que dels 131 alumnes matriculats en educació infantil a l'escola del Opus, només 24 viuen en la zona B.

 

"24 alumnes justifiquen el concert educatiu de 7 unitats? Vostè ha gastat 400.000 euros públics en 24 alumnes. Alumnes que seran segregats el proper curs escolar en aules separades per sexes", ha denunciat Obrador. La diputada socialista ha considerat "inadmissible" que es subvencionin les escoles del Opus, al mateix temps que imposa a les escoles públiques l'augment d'alumnes per classe i acomiada professorat amb l'excusa que no hi ha doblers.

 

I, a més, el Govern del PP ho fa sabent perfectament que segregar l'alumnat vulnera el procediment d'admissió d'alumnes, vulnera l'article 84 de LOE i ja ha estat rebutjat pel Tribunal Suprem el mes passat. "Les vertaderes raons d'aquest concert són ideològiques, són reaccionàries, són socialment injustes i no són ajustades a dret", ha apuntat Obrador, abans de demanar al conseller que "retiri aquest concert".

 

L'obsessió del PP amb les retallades recau sempre damunt els més febles, tant en educació com en matèria sanitària. El portaveu adjunt socialista, Vicenç Thomàs, ha qualificat de "regressives, injustes i ineficients" les mesures de copagaments i retalls imposades pel PP en matèria sanitària. "Ja tenim evidència científica de que els copagaments sanitaris provoquen desigualtats, discriminació, i perjudiquen especialment els més febles: els malalts, els discapacitats, els pensionistes, els infants, els que pateixen malalties rares, els malalts crònics", ha dit, en el Parlament.

 

De fet, els estudis ja demostren que "un de cada cinc malalts no retira tots els medicaments que se'ls recomana, o demanen si ho poden canviar per un més econòmic", ha explicat.  Thomàs ha recordat els nous copagaments farmacèutics, per cadires de rodes, crosses i altres aparells ortoprotètics, per al transport sanitari no urgent, per als complements dietètics, a més del medicamentazo, que ha tret més de 400 medicines de la seguretat social.

 

"Introduir copagaments no és una decisió tècnica, sinó política", ha recordat. Thomàs ha opinat que el conseller hauria de sentir "vergonya quan la sanitat privada ja fa ofertes als pacients que vostè ha deixat tirats en les llistes d'espera".

 

Si l'herència és l'argument recurrent del PP per explicar les retallades que imposen a la ciutadania, el diputat Cosme Bonet ha volgut recordar avui a l'Executiu quina és precisament "l'herència més recent del Partit Popular" a Balears, que aquests dies ocupa els principals mitjans de comunicació: el Cas Scala de malbaratament de fons públics per a fins privats i també per –presumptament- finançament il·legal del PP.

 

Bonet ha recordat que el Cas Scala no és només el PP del passat, sinó del present, i ja són dos els actuals consellers nomenats o vinculats a les investigacions judicials, així com l'actual delegat del Govern a Formentera, que va ser mà dreta de Cardona durant aquella legislatura de Matas. "No és funció d'aquest Parlament jutjar i condemnar, però sí demanar explicacions al PP" i exigir "que no es prenguin les acusacions d'irregularitats com si fossin un acudit", ha dit Bonet. El diputat ha apuntat a Gómez que "no ajuda a recuperar la confiança de la ciutadania que el passat recent del PP sigui tan present dins l'actual Govern, exconsellers, ex-directors generals, com vostè mateix, que sembla que no varen tenir res a veure amb la nefasta etapa del Govern Matas".

 

El PP proposa al Senat una nova taxa al aèria i eliminar la renda bàsica d'emancipació

 

Per altra banda, el diputat Damià Borràs  ha denunciat que el Grup 'Popular' al Congrés de Diputats ha presentat una esmena a la modificació de la llei d'ordenació dels transports que "s'inventa una nova taxa aèria que castiga encara més la connectivitat i el turisme". Mentre experts com el director general d'Air Berlin diuen que "les taxes poden fer que una companyia sigui rendible o no, en els darrers 3 anys han pujat de mitjana un 63%",   ara els diputats del PP volen crear una taxa per recaptar 20 milions més. La ministra de Foment inverteix euros a carretades al tren a la península i davalla les tarifes i fa ofertes perquè tothom pugui agafar l'AVE, i mentrestant

 

Davant d'aquesta realitat el conseller de turisme Carlos Delgado ha reconegut que la seva valoració "no pot ser positiva", i així ho ha fet saber al ministeri per carta. Això és la única cosa que ha fet el Govern fins ara, apart de fer d'oposició de l'oposició intentant centrar les crítiques en la passada legislatura.

 

De la seva banda el diputat menorquí del  PSIB-PSOE ha recordat que el propi director general de Ports i Aeroports ha reconegut que una de les mesures estrella del govern Bauzà en l'àmbit del transport aeri, el descompte de les taxes a l'hivern, ha estat un fracàs.  "Tothom clama en el desert, manco vostè que aquí ralla fluixet i a Madrid calla", ha retret Borràs a Delgado. "El problema no és l'oposició, el problema és vostè amb els seus argument i les seves estadístiques malabars d'Alícia en el país de les meravelles. Travessi del mirall  i vingui a la realitat", ha afegit.

 

Finalment, el diputat socialista Jaume Carbonero ha denunciat que el PP, també al Senat, ha presentat esmenes per eliminar els subsidis al préstec qualificat dels habitatges protegits en lloguer dels plans anteriors i eliminar la renda bàsica d'emancipació. Això deixa "un panorama desolador per a la política d'habitatge social" a Espanya, ha denunciat Carbonero. Es redueixen les ajudes al lloguer i a la rehabilitació, i es dificulta molt el seu accés. I els joves, que tenien en aquesta renda d'emancipació un ajut essencial per poder independitzar-se, es queden sense aquesta esperança , i sense moltes més opcions, donat l'índex d'atur juvenil del nostre país. "Retirin aquesta esmena, que és un atac frontal a les empreses de lloguer social i als joves", ha apuntat.

.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube