Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa que no es puguin indultar les condemnes per corrupció, però el PP s'hi oposa

Pilar costa Pilar Costa: "Quan la corrupció política està colpejant durament aquesta comunitat autònoma, no podem permetre que s'indultin els delictes condemnats en sentència ferma. La corrupció no pot quedar impune."

El PSIB-PSOE considera que els delictes per corrupció política no s'haurien de poder indultar. "La ciutadania no pot tenir la sensació de que els mateixos responsables polítics acaben perdonant als companys que han tingut responsabilitats polítiques i han estat condemnats", ha argumentat la diputada socialista Pilar Costa, autora de Proposició No de Llei defensada en la Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals del Parlament.

Costa ha argumentat que la Llei del Indult –de 1870- ha quedat més que antiquada i la seva reforma imprescindible ha de tenir en compte també les circumstàncies de la realitat actual, on són freqüents els judicis i denúncies per corrupció política. "Quan la corrupció política està colpejant durament aquesta comunitat autònoma, no podem permetre que s'indultin els delictes condemnats en sentència ferma. La corrupció no pot quedar impune", ha argumentat.

El PSIB-PSOE considera que "amb caràcter general" no s'haurien de poder indultar les condemnes per corrupció; una postura que ha obtingut el suport del grup parlamentari MÉS. El PP, no obstant, no ha estimat adequat donar-li el vot favorable, i per tant ha impedit que s'aprovés aquesta iniciativa.

Un registre civil públic i gratuït

Per altra banda, la diputada socialista ha defensat una iniciativa perquè el Parlament insti el Ministeri de Justícia a "retirar la Reforma dels Registres civils que, en la pràctica, suposa la privatització d'un servei que fins ara ha estat públic i gratuït". Costa ha explicat que, amb la modificació de la llei que proposa el PP en les Corts Generals, el registre quedarà en mans dels registradors de la propietat que cobren pels seus serveis a la ciutadania. Per tant, un servei que fins ara era públic i gratuït, com l'emissió de certificats de naixement, matrimoni o defunció, deixarà de ser-ho.

"Aquesta és una nova taxa judicial, després de les que ja va introduir el PP fa uns mesos. La Justícia i ara la gestió o emissió d'aquests documents, deixaran de ser gratuïts", ha argumentat. La diputada ha recordat que "els únics que es beneficiaran d'aquesta privatització són els registradors de la propietat", ja que tant els jutges, com els funcionaris i per suposat els usuaris, estan en contra.

El lobby dels registradors de la propietat ha trobat en el PP un interlocutor interessat. "No volem ser malpensats, però cal recordar que Mariano Rajoy és registrador de la propietat, igual que dos germans seus, i la nora del ministre Gallardón, que impulsa aquesta privatització", ha recordat la socialista.

Pilar Costa ha afegit que encara és més escandalosa aquesta privatització perquè el Govern d'Espanya va invertir 130 milions d'euros la legislatura passada en la modernització i informatització de tot el sistema del Registre Civil. "Ara que la tasca ja està feta, amb doblers de tots, el PP li regala l'aplicació i tot el negoci als registradors de la propietat", ha apuntat.  És a dir: més negoci per als registradors de la propietat i més taxes per a la ciutadania.  

Es calcula que els registradors de la propietat podrien guanyar uns 180 milions d'euros més a l'any per aquestes noves taxes i aranzels registrals que pagaran els ciutadans espanyols, si s'arriba a aprovar la llei.

La PNL socialista no ha pogut sortir endavant per l'oposició del PP.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube