Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al PP d’insensibilitat social per obligar als malalts a pagar pels medicaments hospitalaris

Thomàs comissió salut webEl portaveu adjunt del Grup Socialista, Vicenç Thomàs, ha criticat durament la falta de sensibilitat social dels diputats i diputades del PP que s'han negat a mantenir el finançament de la prestació farmacèutica de medicaments en els hospitals.

Thomàs ha lamentat que mentre el PP crea una ponència parlamentària per debatre sobre la malaltia del càncer "obliga als pacients a pagar pels fàrmacs que necessiten pel  tractament d'aquesta malaltia, una falta absoluta de sensibilitat i de doble discurs". 

Thomàs ha defensat una proposició no de llei en la comissió de salut del Parlament on es defensava la retirada del copagament a la dispensació ambulatòria hospitalària. Aquest copagament va ser introduït en el decret llei 16/2012 pel Govern Rajoy que suposa un canvi del model sanitari amb mesures com la reducció de la cartera de serveis, pèrdua de qualitat assistencial o l'entrada de la gestió privada dins la sanitat pública. "La decisió d'introduir els copagaments no és una decisió tècnica, és una decisió política i el PP ha triat no gastar malmenant la salut de les persones" ha dit.

Durant la seva intervenció en la comissió de Salut del Parlament, el diputat socialista ha criticat que l'objectiu d'aquest nou copagament és que s'hagi de pagar fins a un 10% per uns medicaments que fins ara eren bàsicament d'ús hospitalari, quan els malalts abandonen l'hospital. Thomàs ha recordat que es tracta de persones que segueixen tractaments de tumors cerebrals, de càncers de pulmó, fetge o de mama, hepatitis crònica, d'asma, degeneració macular de la retina o tractament del VIH/SIDA. El diputat socialista ha dit que "són medicaments imprescindibles, destinats al tractament de malalties greus que sense una medicació poden acabar amb un final fatal". Thomàs ha afirmat que "l'adquisició d'aquests fàrmacs no hauria d'estar subjecte a la seva capacitat adquisitiva perquè el risc per aquell que no pot abonar els copagaments és altíssim".

Des del PSIB-PSOE, Vicenç Thomàs ha defensat la retirada d'aquest copagament argumentant que aquest tipus de mesures "creen més desigualtat social i romp l'equitat. Són injustes, ineficients i perjudiquen la salut de la ciutadanis al penalitzar a la persona malalta". La proposició no de llei socialista ha estat rebutjada pel PP que ha impedit amb el seu vot instar a la retirada d'aquest copagament i a que el Govern cerqui mecanismes per evitar que els ciutadans de les Illes hagin de pagar per la prestació farmacèutica de medicaments en els hospitals.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube