Imprimeix
PDF

L'EPA del primer trimestre mostra una taxa d'atur històrica a Balears: 169.000 persones aturades

Joana Barceló web 2 Joana Barceló: "Una comunitat autònoma amb una taxa d'atur del 28,56% que no té Pla d'Ocupació i es nega a establir mesures de xoc és inacceptable. Necessitem un Govern que actuï ja".

El PSIB-PSOE ha valorat molt negativament les xifres històriques d'atur a Balears, que  l'Enquesta de Població Activa del primer trimestre del 2013 situa en 169.000 aturats, és a dir, un 28,56% de la població. Això suposa 5.200 persones aturades més que fa un any, i gairebé 25.000 més que fa dos anys.

"Una comunitat autònoma amb una taxa d'atur del 28,56% que no té Pla d'Ocupació, i es nega a establir mesures de xoc és inacceptable. Necessitem un Govern que actuï ja", ha declarat la diputada Joana Barceló. La socialista ha demanat "amb urgència, que el Govern concerti i aprovi el Pla d'Ocupació de les illes, amb mesures de xoc clares per a joves i aturats de llarga durada". "Són unes xifres molt dures", ha apuntat.

De fet, els socialistes consideran molt preocupant l'increment dels aturats de llarga durada, que ja són a Balears 63.900 persones. Un total de 55.400 famílies tenen ja tots els seus membres a l'atur, el que suposa un augment de 15.000 més en només un trimestre.

I entre els joves, les xifres són igualment escandaloses: una taxa d'atur juvenil del 60,97% (per damunt de la mitjana estatal del 57,22%), és a dir, 28.400 joves de menys de 25 anys aturats.

"Tot i l'avanç de la temporada turística el mes de març per les vacances de Pasqua, constatam que l'atur continua creixent i que el increment de l'ocupació no va lligat al increment de l'afiliació a la Seguretat Social. No es crea ocupació", ha explicat Barceló. La socialista ha apuntat que el creixement de l'ocupació sembla anar lligat únicament al treball submergit, a la incorporació dels fixes discontinus i a la parcialitat i precarietat en la contractació.

El Govern té la responsabilitat de lluitar contra l'atur en el marc de la seva política econòmica i laboral, i de fer-ho des de la concertació i el diàleg social. "Demanem al Govern que exerceixi ja les seves responsabilitats de diàleg social, de mesures de lluita activa contra l'atur, i de manera especial l'atur dels joves i aturats de llarga durada", ha afegit Barceló.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube