Imprimeix
PDF

Cristina Rita: "El Pacte educatiu és un teatre del PP amb el PP per justificar les contrarreformes ideològiques en educació"

Cristina Rita parl El PSIB-PSOE lamenta que la compareixença del president del Consell Escolar de l'Estat es faci en el context d'una ponència per treballar un pacte educatiu que neix morta per l'absència dels partits polítics i els principals sindicats.

Els diputats i diputades del PSIB-PSOE volen denunciar avui "el teatre" que suposa "la ponència d'estudi per tal d'assegurar la participació en l'elaboració del Pacte per l'Educació de totes les forces polítiques representades, així com la d'entitats i de persones expertes que es consideri convenient".

"Aquesta ponència neix morta per l'actitud del Partit Popular", ha denunciat la diputada i portaveu socialista en matèria educativa Cristina Rita.  El PSIB-PSOE considera que "el Pacte educatiu és un teatre del PP amb el PP per justificar les contrarreformes ideològiques que estan duent a terme en educació". Un teatre del qual no volen ser còmplices els representants de l'oposició.

"El camí pel qual ens està fent transitar la Conselleria d'Educació no condueix cap a un pacte educatiu, ni polític, perquè tota l'oposició està exclosa, ni social, perquè també s'han exclòs els principals sindicats de l'educació de les comissions tècnica i de coordinació creades fa dues setmanes", ha denunciat la diputada socialista.

La Conselleria d'Educació i el Partit Popular són els responsables d'aquest estancament, ja que s'han dedicat a prendre decisions unilaterals, sense cap consens ni polític ni social, conduents al desmantellament del sistema educatiu. Entre aquestes mesures es troben els retalls indiscriminats adreçats als sectors més vulnerables de l'alumnat; alguns obligats des del Ministeri del Sr. Wert i d'altres que van encara més enllà. "El PP ha pres iniciatives de canvi de model educatiu sense el més mínim consens ni amb els grups polítics ni amb la comunitat educativa", ha explicat Rita. També ha denunciat la socialista "la manca d'atenció" als centres públics, on no s'han fet plans d'infraestructures ni mapa escolar. "La manca d'inversions i de manteniment ha estat denunciat pels propis centres, alguns dels quals es troben en una situació insostenible", ha apuntat.

Tant les retallades com la nova normativa "s'han intentat justificar desqualificant els professionals en particular i l'escola pública en general, el que ha provocat una crispació i una confrontació sense precedents amb la comunitat educativa".

Davant tots aquests fets, el PSIB-PSOE lamenta que la compareixença del President del Consell Escolar de l'Estat s'hagi de situar en el context d'una ponència parlamentària per treballar un pacte educatiu que neix ja mort.

Els socialistes expressen també la seva "profunda preocupació per l'estat del sistema educatiu a les Illes Balears, on el Govern està obviant, ignorant, els problemes educatius acusats que ja patíem i n'està creant de nous", ha afegit Rita.

La diputada considera que per poder tornar a participar en aquesta ponència, el Govern hauria d'aturar totes les iniciatives legislatives sense consens amb el sector educatiu, hauria de treballar des de la perspectiva social de l'educació, i hauria d'elaborar un pla de xoc contra el fracàs escolar.

Fins que això passi, els diputats del PSIB-PSOE seguiran sense participar en la Ponència del Pacte Educatiu, que ara per ara, només és una "mala simulació, un teatre del PP amb el PP per justificar les seves contrarreformes", ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube