Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presenta recurs contra el concert educatiu del Govern amb els centres de l’Opus Dei per “injust i il•legal”

Armengol i Obrador webEl PSIB-PSOE ha anunciat la presentació d'un recurs d'alçada contra la decisió de la Conselleria d'Educació de concertar l'educació infantil i primària a l'escola de l'Opus Dei, ubicada al Parc Bit de Palma. La portaveu parlamentària, Francina Armengol, ha denunciat aquest concert "per injust i il·legal" i ha avançat que es recorrerà a la via contenciós administrativa en cas que el Govern no retiri aquest concert.

Francina Armengol i la diputada Conxa Obrador han comparegut en roda de premsa per anunciar aquest recurs i criticar que en l'actual època de retalls, "el Govern del PP destini fins a 400.000 euros públics per subvencionar a escoles que incompleixen la legalitat". Armengol ha recordat que aquesta quantitat pot arribar fins als 2,5 milions d'euros quan es concerti amb aquest centre tots els nivells educatius d'infantil, primària i secundària. "El PP puja la ràtio d'alumne per aula, acomiada professors, retira les ajudes a les famílies per transport o per menjadors escolars però en canvi troba recursos públics per subvencionar aquest centre que segrega per sexes", ha manifestat per la seva part la diputada Conxa Obrador.

El recurs presentat pel PSIB-PSOE considera que el concert del Govern amb aquest centre de l'Opus és injust i no s'ajusta a la legalitat al incomplir el Reglament de Normes Bàsiques de la Concertació i la pròpia LOE (Llei Orgànica d'Educació). Tal i com ha explicat Obrador, "ni la concertació de les set unitats d'infantil per al curs 2012-2013, ni l'ampliació del concert per al curs vinent per les unitats de primària que recentment ha aprovat la conselleria d'Educació són legals". La diputada socialista ha explicat que la concertació de les unitats d'infantil no està justificada ni per la ràtio d'alumne per aula ni per la demanda a la zona d'escolarització. En aquest sentit ha recordat que el nombre d'alumnes matriculats quan es va donar el concert era només de 131, 18 alumnes per aula, i per tant no complia amb la ràtio de 25 alumnes per aula. A més, la major part d'aquests 131 alumnes procedien de la resta de zones educatives i només 24 provenien de la zona B assignada a aquest centre del Parc Bit. "24 alumnes no justifiquen aquest concert educatiu de 7 unitats i de fins a 400.000 euros" ha dit Obrador qui ha acusat al conseller Bosch d'haver concedit el concert sabedor d'aquestes dades.

En quant al concert en educació primària que el Govern del PP va resoldre aquest mes d'abril, la diputada socialista ha afirmat que "vulnera l'article 84 de LOE i ha estat rebutjat pel Tribunal Suprem que ha creat jurisprudència al dir que és discriminatori separar l'alumnat per raons de sexe i per tant, no tenen dret al concert".

Obrador ha qualificat "d'inadmissible" aquest concert i ha criticat que es subvencionin les escoles del Opus al mateix temps que imposa a les escoles públiques retalls. "Les vertaderes raons d'aquest concert són ideològiques, són reaccionàries, són socialment injustes i no són ajustades a dret", ha apuntat Obrador. La diputada del PSIB-PSOE ha denunciat que "mentre es destinen 400.000 euros a aquests centres, en la mateixa zona educativa ens han arribat denuncies de casos de nins que pateixen fam".

Finalment, Francina Armengol ha aprofitat la seva compareixença per donar l'enhorabona a la Plataforma Crida per l'èxit aconseguit a les tancades d'ahir i on van participar més de 120 centres educatius contra la reforma educativa i els retalls.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube