Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana "un canvi integral de plantejament econòmic" davant el fracàs de la política del PP

Marc Pons p Marc Pons: "El Govern va anunciar que els nous imposts serien ' el darrer esforç' que demanaven als ciutadans de Balears. No han passat ni 3 setmanes, els imposts encara no estan aprovats, i ja ens anuncien més imposts especials"

El PSIB-PSOE ha exigit avui "un canvi integral de plantejament econòmic" del Partit Popular, davant el fracàs absolut i rotund de la política d'austeritat que des de fa gairebé dos anys imposa a la ciutadania. "L'ortodòxia de l'austeritat ha fracassat. L'ampliació de l'objectiu de dèficit representa el reconeixement de que necessitem mesures d'estímul, més inversió i mesures concretes per sortir de la crisi. Necessitem un pla de reactivació econòmica i de lluita contra l'atur", ha opinat el diputat socialista Marc Pons, portaveu en matèria econòmica.

El Consell de Ministres deixa clar que "el que fins fa 4 dies era totalment intocable, ara és factible", ha explicat Pons, qui ha recordat també el fracàs de tots els càlculs del Govern de l'Estat, que aquesta setmana ha revisat les previsions de creixement del -0,5 fins al -1 o inclús -1,5 % del PIB per enguany. "Quan les previsions d'un govern s'equivoquen més del doble, queda demostrada la poca o nul•la efectivitat de les seves mesures. Van pel camí equivocat", ha dit.

La rectificació del Govern i la seva decisió de flexibilitzar l'objectiu del dèficit és una mesura en la bona direcció. "Tot i això, no és suficient", ha apuntat. "Dos anys continuats de retalls ferotges en un context de crisi, tenen com a conseqüència anys i anys de paràlisi econòmica", ha explicat.

I les pitjors conseqüències són les xifres desorbitades d'atur, tant a Espanya, com a la nostra comunitat autònoma. "El Govern no es pot resignar a acabar la legislatura amb més persones aturades que al inici; no pot acceptar o reconèixer nivells d'atur que fregaran el 30%, no només quan acabi la legislatura, sinó fins i tot dintre de la propera", ha lamentat Pons. "És inacceptable" que una comunitat autònoma amb el 28,5% d'atur i 55.400 famílies amb tots els seus membres aturats no tengui Pla d'Ocupació i es negui a aplicar mesures de xoc, ha denunciat aquesta setmana la diputada Joana Barceló.

El PSIB-PSOE considera que un govern que "tira la tovallola" quan li queda més de la meitat de legislatura, és un Govern paralitzat, fracassat i que ha de fer una profunda revisió de les seves polítiques, que no funcionen. "El vicepresident econòmic va anunciar que els nous imposts serien ' el darrer esforç' que demanaven als ciutadans de Balears. No han passat ni 3 setmanes, els imposts encara no estan aprovats, i ja ens anuncien més imposts especials, ja en posen de nous", ha lamentat Pons.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube