Imprimeix
PDF

Armengol: "Els 169.000 aturats de Balears necessiten solucions, i no que el Govern els recepti paciència"

Armengol i Barceló web rdp El PSIB-PSOE  reclama al Govern del PP "un pla urgent i consensuat" de reactivació econòmica i lluita contra l'atur, amb mesures  contra l'atur juvenil i de llarga durada, i ajudes per als que no reben res.

 El PSIB-PSOE ha exigit al Govern de JR.Bauzá un Pla d'acció compartit amb agents socials i les forces polítiques per fomentar la recuperació i, sobre tot, plantar cara al dramàtic problema de l'atur, que ja afecta a més de 169.000 persones a les Illes Balears. "Davant una situació realment crítica, el PP ha decidit tirar la tovallola i no fer res més per lluitar contra la manca de feina, la manca d'esperança i la manca de futur" de moltes persones, ha denunciat la portaveu parlamentària Francina Armengol.

La socialista ha recordat que Bauzá va dir, en campanya electoral, "cada nou aturat serà responsabilitat meva", i ja du més de 25.000 més, en els dos anys que fa que governa. "Els 169.000 aturats de Balears necessiten solucions i no que el Govern els recepti paciència", ha dit Armengol. Es necessiten mesures concretes, i un pla urgent i consensuat de reactivació econòmica i de lluita contra l'atur, en especial l'atur juvenil, l'atur de llarga durada i per a les persones que han esgotat totes les prestacions.

Però el PP combina el no fer res amb les mesures de retalls dramàtics que afecten directament a les persones que pitjor ho estan passant. En només dos anys, s'ha reduït en 60 milions d'euros el doblers que rep Balears per a polítiques actives d'ocupació. A la vegada, s'ha reduït també dràsticament el Pla Prepara,i de 3.900 beneficiaris a Balears fa dos anys a passat a 831. "El PP envia a la gent a l'atur i de l'atur a la pobresa, amb el retall dramàtic de polítiques i ajudes", ha denunciat Armengol.

Davant aquesta situació dramàtica, amb més del 60% d'atur juvenil i 55.400 famílies amb tots els seus membres a l'atur, "el Govern de les Illes Balears no fa res", ha apuntat Armengol. Ha recordat que, fa gairebé un any, Bauzá va presentar el seu Pla d'austeritat, amb retalls i més retalls, i, a la vegada va intentar vendre un "ridícul" pla de creixement econòmic. "No ha estat capaç de desenvolupar cap mesura ni de reactivar res", ha dit la portaveu socialista.

Armengol ha exigit a Bauzá que es posi les piles i que "comenci a fer feina i a defensar els interessos de les Illes Balears, en ves de ser el delegat provincial de Rajoy". Ha demanat que Balears no accepti "de cap manera una flexibilització de dèficit menor 2% del PIB per al 2013, el que li donaria un marge per poder aturar els retalls insostenibles i posar damunt la taula mesures de reactivació econòmica".

Un de cada 4 euros retallats damunt els aturats

La diputada socialista Joana Barceló, que demà interpel·larà el Govern en matèria d'ocupació, ha denunciat els retalls brutals que està aplicant el Partit Popular a les polítiques que ajuden directament a les persones . "Un de cada 4 euros retallats afecta directament a les persones aturades o als que ja no tenen res; amb una davallada duríssima en les polítiques actives d'ocupació i les polítiques passives d'ajut a les persones que ja no tenen cap prestació".

Des que governa el PP –a Madrid i a Balears- s'ha reduït en 60 milions el que arribava per polítiques actives d'ocupació, i han baixat radicalment les prestacions dels aturats. A Balears hi havia en febrer del 2013 61.277 persones que no cobraven cap subsidi ni ajut (8.200 més que fa dos anys). També el Pla Prepara (l'ajut de 420 euros al mes per als que han acabat la prestació) ha davallat dràsticament en el nombre de beneficiaris, passant de 3.900 a només 831 a Balears en l'actualitat.

Joana Barceló ha denunciat "l'impacte social duríssim d'aquestes mesures, perquè estan lligades a la gent que no té res". Per això , els socialistes fan feina en un Pla de Xoc econòmic, amb mesures concretes, i avui han tornat oferir la ma al Govern del PP per treballar junts solucions a la dramàtica situació de la població a Balears. El PSIB-PSOE proposa, entre d'altres, tres línies d'acció urgent orientades cap a l'atur juvenil, els aturats de llarga durada amb més de 52 anys (que ja són 10.900 i estan en risc de quedar fora del mercat laboral per sempre) i les persones que ja no reben cap ajut.

Els socialistes proposen que el Govern creï una renda mínima que garanteixi "el dret al mínim per subsistir amb dignitat"  per a totes les persones d'aquesta comunitat autònoma. Aquesta nova fórmula ampliaria  la renda mínima existent actualment als Consells insulars, i la vincularia a la figura d'un "dret" ciutadà, no un simple acte administratiu arran d'una situació de pobresa extrema.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube