Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE reclama a Bauzá que retiri els recursos contra la nul•litat dels 800 acomiadaments del sector públic

PCosta i VTorres La portaveu del PSIB-PSOE i diputada al Parlament, Pilar Costa, ha exigit al president del Govern que "assumeixi" la nul·litat dels seus acomiadaments massius de treballadors i treballadores de les societats públiques, que pot arribar a un total de 800 casos en el conjunt de les Illes.

Pilar Costa ha exigit a Bauzá que abandoni la intenció de recórrer les sentències que estan declarant nuls aquests acomiadaments, ja que recórrer "no té cap altre objectiu que guanyar temps" i deixar "un testament de futur al pròxim govern en forma d'enormes indemnitzacions". Segons Costa, "si hem d'esperar 2 o 3 anys, la indemnització total que haurà de donar el Govern serà multimilionària. Fent un càlcul a la baixa, pensam que pot arribar als 25 milions d'euros". 

Costa ha lamentat la situació d'aquest col·lectiu que segons ha dit està "patint l'enorme incertesa de no saber què passarà amb ells". "Actualment parlam d'uns 600 treballadors i treballadores, dels quals uns 150 casos estan denunciats als tribunals, però la xifra podria arribar als 800", segons Costa.

La diputada socialista, que preguntarà en el Ple del Parlament sobre aquesta qüestió dels acomiadaments nuls del sector públic, ha insistit que el Tribunal Superior de Justícia de Balears, tenint en compte la primera de les sentències, acabarà per declarar-ne la nul·litat de tots: "Si aquest és el criteri del TSJB, el Govern de Bauzá està totalment deslegitimat per present recursos. Que retiri els que ha presentat i que no hem presenti cap més."

La portaveu del PSIB-PSOE ha lamentat que "el Govern els ha donat una puntada de peu al carrer, sense negociació, sense criteris objectius, sense expedient de regulació, que és el que exigeix la Llei". "El PP pensa que amb la seva reforma laboral pot fer el que vulgui, però oblida que continua en vigor algunes lleis que garanteixen els drets dels treballadors i treballadores".

Costa ha recordat que el sindicat UGT ha posat en marxa una demanda col·lectiva, que "si es dona la raó als treballadors, els Govern els haurà de readmetre". La portaveu també s'ha referit a casos com els de treballadors als quals se'ls ha seguit pagant, sense que vagin a treballar. "Hem fet el negoci del peix frit, com es diu aquí", ha criticat Costa, que també s'ha preguntat "de què serveix l'Oficina de Control Pressupostari que va posar en marxa Bauzá".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube