Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presenta un recurs d'alçada contra el concert educatiu del Govern amb les escoles del Opus

Armengol i Obrador recurs OPUS maig 2013Francina Armengol: "El Partit Popular, mentre retalla beques i professors de suport a l'escola pública, dóna 400.000 euros a unes escoles que segreguen nins i nines. Això és injust i és il·legal"

El PSIB-PSOE ha presentat avui un recurs d'alçada contra la decisió de la Conselleria d'Educació de concertar l'educació infantil i primària amb les escoles de l'Opus Dei, ubicades al Parc Bit de Palma. La portaveu parlamentària, Francina Armengol, i la diputada Conxa Obrador han registrat a la Conselleria d'Educació, el recurs socialista contra la decisió de donar aquest concert que és "injust i il·legal".

"Presentam aquest recurs contra la decisió del Govern de donar el concert a una escola del Opus Dei, que suposa per les arques públiques 400.000 euros enguany i 2,5 milions d'euros quan estigui concertat tot el procés educatiu; això és per a un col·legi que segrega nins i nines, i que pensam que vulnera la legalitat vigent", ha explicat Francina Armengol.

Els socialistes consideren que "per justícia social i per garantir la legalitat", és imprescindible presentar aquest recurs, i Armengol ja ha anunciat que, si la resolució de la Conselleria no és favorable, el PSIB-PSOE ho recorrerà davant la Justícia per la via contencions-administrativa. Ara mateix, la Conselleria d'educació te 30 dies per respondre a aquesta primera passa.

Armengol ha explicat que el concert amb les escoles del Opus, a més d'il·legal (per diverses sentències del Tribunal Suprem) també és injust. "És injust sobre tot davant un nou curs on tota la comunitat educativa està patint i patirà moltíssimes retallades, quan se lleven beques de menjador, es retallen programes d'atenció a la diversitat i de suport a l'alumnat i s'acomiaden interins de l'educació pública". En aquest context "de cap manera es pot entendre que es donin 400.000 euros a un col·legi que segrega nins i nines. Per justícia social i per garantir la legalitat, seguirem endavant amb aquest recurs", ha apuntat.

Els antecedents judicial a altres comunitats autònomes donen la raó al PSIB-PSOE. Cal recordar que el recurs socialista és contra el concert de primària, que s'ha atorgat el mes d'abril i es on es comencen a segregar els infants per sexe, i també el d'infantil, ja que queda englobat dins el mateix procés. "Tenim tota la legalitat a darrera. El suprem ja s'ha pronunciat en contra aquest concert en altres comunitats autònomes.", ha afegit Armengol.

Els fonaments del recurs

El recurs presentat pel PSIB-PSOE considera que el concert del Govern amb aquest centre de l'Opus és injust i no s'ajusta a la legalitat al incomplir el Reglament de Normes Bàsiques de la Concertació i la pròpia LOE (Llei Orgànica d'Educació). Ni la concertació de les set unitats d'infantil per al curs 2012-2013, ni l'ampliació del concert per al curs vinent per les unitats de primària que recentment ha aprovat la conselleria d'Educació són legals, ja que s'ha atorgat en base a dades falses. La diputada socialista Conxa Obrador ha explicat que la concertació de les unitats d'infantil no està justificada ni per la ràtio d'alumne per aula ni per la demanda a la zona d'escolarització. En aquest sentit ha recordat que el nombre d'alumnes matriculats quan es va donar el concert era només de 131, 18 alumnes per aula, i per tant no complia amb la ràtio de 25 alumnes per aula. A més, la major part d'aquests 131 alumnes procedien de la resta de zones educatives i només 24 provenien de la zona B assignada a aquest centre del Parc Bit. "24 alumnes no justifiquen aquest concert educatiu de 7 unitats i de fins a 400.000 euros" ha dit Obrador qui ha acusat al conseller Bosch d'haver concedit el concert sabedor d'aquestes dades.

En quant al concert en educació primària que el Govern del PP va resoldre aquest mes d'abril, la diputada socialista ha afirmat que "vulnera l'article 84 de LOE i ha estat rebutjat pel Tribunal Suprem que ha creat jurisprudència al dir que és discriminatori separar l'alumnat per raons de sexe i per tant, no tenen dret al concert".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube