Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demanarà explicacions a Sansaloni al Parlament per la mort d’un ciutadà senegalès

Thomàs web 2El diputat i portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha qualificat "de molt greu" la mort d'un ciutadà senegalès per tuberculosi que no disposava de targeta sanitària, fet que hauria condicionat l'assistència sanitària rebuda  a l'hospital d'Inca.

Thomàs ha afirmat que des del Grup Socialista es demanaran explicacions immediates al conseller de Salut del Govern, Martí Sansaloni, a través d'una proposició no de llei que es tramitarà en el Parlament amb caràcter d'urgència. El portaveu adjunt socialista ha explicat que s'ha de demanar tota la informació i detalls dels fets ocorreguts i que en cas de confirmar-se la mort d'aquest ciutadà que no tenia targeta, des del PSIB-PSOE s'exigiran responsabilitats polítiques.

Thomàs ha afirmat que la mort d'una persona immigrant sense targeta sanitària era un fet previsible des què el PP va aprovar la seva exclusió del sistema sanitari, amb el Reial Decret 16/2012. El diputat socialista ha reiterat que aquest decret "ha suposat la modificació del model sanitari amb el qual hi ha ciutadans que deixen de tenir garantida l'atenció sanitària". Segons el parlamentari, "les retallades del Govern han creat un sistema sanitari perillós pels ciutadans".

A més, Thomàs ha denunciat la falta de transparència i d'informació per part del Govern "que encara no ha donat cap resposta a les 77 preguntes escrites que el Grup Socialista va presentar al conseller Sansaloni el passat mes de setembre per a que facilités informació sobre els criteris de l'atenció sanitària a les persones sense targeta sanitària." " Han passat més de vuit mesos i encara estam pendents d'una resposta", ha lamentat Thomàs qui ha insistit en que "instam al sr conseller a que acabi amb el mur de silenci que ha creat sobre l'atenció sanitària a les persones sense targeta".

Des del PSIB-PSOE, Thomàs ha recordat que "l'atenció sanitària és un dret de tot ciutadà i que així ho reconeix el propi Estatut (art. 25.1)" i ha acusat al PP d'estar "imposat un nou model de sanitat pública amb els retalls i copagaments totalment injust i del qual s'estan patint ja les conseqüències".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube