Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana que el Govern concreti les seves propostes i mesures per donar un nou impuls a Balears

Armengol i Pons web Francina Armengol: "Els socialistes hem presentat moltes iniciatives al llarg d'aquests dos anys i el PP sempre les ha votat en contra. Lamentablement, sembla que els que no tenen cap proposta, cap idea ni  cap iniciativa són els que governen"

El PSIB-PSOE espera que el nou Govern presenti demà, en el Parlament, les seves idees i propostes per donar el nou impuls en la lluita contra l'atur i per la reactivació econòmica a les illes Balears. "Estam a l'expectativa d'aquest canvi radical del Govern de les Illes Balears, perquè hem passat tot el cap de setmana cercant en les entrevistes del president qualque nova idea, qualque proposta o qualque solució als problemes de la ciutadania, sense trobar-les", ha explicat en roda de premsa la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol. La socialista ha reconegut que, fins ara, no ha trobat res més que l'actitud ja coneguda de prepotència d'un president que no reconeix cap error i que anuncia un canvi de rumb sense cap mesura concreta.

"Bauzá ha anunciat un pla d'ocupació. Esperam que ho concerti amb empresaris i sindicats, com li hem demanat tantes vegades. Ens trobam en una situació complicadísima que requereix mesures de xoc", ha explicat Armengol.  Fa gairebé dos anys que els socialistes demanen al Govern un pla d'ocupació i mesures concretes més enllà de l'austeritat suïcida que afecta a les famílies i a les empreses de Balears. "Els socialistes hem presentat moltes iniciatives al llarg d'aquests dos anys. Mesures impositives justes i progressives, mesures de reactivació, mesures contra l'atur..  i el PP sempre les ha votat en contra. Lamentablement, sembla que els que no tenen cap proposta, cap idea ni cap iniciativa són els que governen", ha apuntat.

"Fins ara, deien que l'austeritat permetria la recuperació econòmica. Ara sembla que no, que ja hem de menester altres mesures d'estímul", ha explicat el portaveu socialista en matèria econòmica, Marc Pons, que demà interpel·larà el nou conseller d'Economia sobre la situació a Balears, sobre com pensa el Govern millorar el finançament de les illes i en què ho pensen invertir.  "Quines són les eines que pensa utilitzar el nou conseller per reactivar el creixement i no fer més retallades?", demanarà el diputat socialista.

Pons ha recordat que els socialistes han presentat moltes propostes per reactivar l'economia, demanant la flexibilització del dèficit, ajudes per a la internacionalització d'empreses, la finalització d'obres fetes amb inversions estatutàries o la retirada dels nous  imposts. El PP sempre s'hi ha oposat, amb l'argument de que l'austeritat i les retallades són la única via possible, per arribar després a la recuperació. "El canvi radical del PP en aquests moments demostra el fracàs absolut de la seva política econòmica els darrers dos anys", ha apuntat.

Pons ha lamentat que "després de dos anys d'un diagnòstic erroni i una medicació equivocada, el malalt està molt pitjor". El socialista s'ha mostrat esperançat de que el canvi de govern "no sigui només un canvi de cares, sinó que realment hi hagi un replantejament econòmic". El socialista ha considerat poc encertat, no obstant, la divisió de les responsabilitats d'Hisenda i Economia en dos conselleries, que podria provocar "descoordinació i conflictes", tal com ja passa al Govern Rajoy.

Els socialistes han explicat que Balears va rebre en 2012, 615 milions d'euros addicionals gràcies al nou model de finançament, que no haurien arribat amb el model antic del PP (segons resposta escrita del ministre Montoro). "Això suposa un 39,5% més que amb el model Aznar. Aquesta és la bona herència socialista que ha rebut Bauzá", ha apuntat Armengol. La socialista ha reivindicat aquesta feina feta pels socialistes i ha demanat al president que ho tingui en compte a l'hora de seguir millorant el sistema perquè  "tot el que ell hauria d'haver negociat per a les Balears s'ha quedat en zero".

 

Aquesta mateixa setmana sabrem també què pensa fer el Govern amb els nous imposts. Precisament demà, en la Comissió d'Hisenda i Pressuposts, es dictamina aquesta llei. "El temps de presentar esmenes a aquests imposts ha acabat i el PP només n'ha presentat per endurir-los", ha explicat Armengol.

El PSIB-PSOE demanarà explicacions per la mort d'un ciutadà senegalès sense targeta

La diputada Conxa Obrador ha canviat la seva pregunta del plenari de demà  per interrogar al conseller de Salut sobre la mort d'un ciutadà senegalès que patia tuberculosi, i que no tenia targeta sanitària, pel que podria haver rebut una atenció sanitària deficient a l'Hospital d'Inca. El PSIB-PSOE considera "molt greu" aquest fet, i lamenta que la mort d'una persona immigrant sense targeta sanitària fos previsible des que el Govern del PP va decidir la seva exclusió dels sistema sanitari públic.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube