Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE diu que la baixada de l'atur és positiva però alerta que les Illes no estan creant ocupació

Joana Barceló 2La diputada Joana Barceló ha destacat la situació d'emergència social en que es troben les 68.238 persones que estan a l'atur i que no reben cap prestació econòmica.

El inici de la temporada turística a les Illes Balears ha servit per reduir la xifra de persones que estan a l'atur però "no s'està creant ocupació i el nombre d'afiliació a la seguretat social cau respecte l'any passat amb 1.734 afiliats menys i quasi 14.000 menys respecte al 2011", ha afirmat la diputada socialista Joana Barceló.

La diputada del PSIB-PSOE ha valorat de forma positiva la reducció en el mes d'abril de la xifra de persones aturades però ha recordat "que encara són 84.041 treballadors sense feina". Barceló ha explicat que on baixa més l'atur és en el col·lectiu de treballadors estrangers que són 3.700 aturats menys que fa un any.

Per Barceló, "la dada més dura continua essent els 68.238 treballadors a l'atur inscrits al SOIB que no reben cap prestació, una xifra en augment, totalment insostenible socialment". En aquest sentit, Barceló ha criticat les polítiques del Govern Central de retall en les prestacions a les persones aturades, ja que "a l'abril del 2013 amb 1.500 treballadors més a l'atur que al 2011, la despesa en prestacions baixa quasi 3 milions d'euros en relació al mateix mes del 2011".                                                                              

En el mateix sentit s'ha pronunciat en roda de premsa la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, qui ha demanat a l'Executiu Bauzá que concreti ja les mesures del pla d'ocupació que suposadament està preparant. Armengol ha demanat al Govern un pla "concertat i dialogat amb els agents socials i econòmics", no fet només des del Govern i imposat a la resta després. "La ciutadania ja no pot aguantar més aquesta forma de fer política, sense cap concertació ni diàleg. Hem de menester més mesures, més propostes, més solucions per a aquesta situació gravíssima", ha apuntat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube