Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana la retirada dels nous imposts i dóna al PP "un marge" per reconsiderar la seva postura

Armengol ple web 070513 Armengol: "Tenim un Govern completament desnortat que, a dos anys vista, encara no saben què han de fer amb un tema tan important com els nous imposts"

El PSIB-PSOE ha accedit a la petició del Govern de les Illes Balears de suspendre la reunió de la Comissió d'Hisenda i Pressuposts, que avui horabaixa havia de dictaminar el projecte de llei dels nous imposts sobre les grans superfícies, els cotxes de lloguer i els envasos. El Govern ha demanat suspendre aquesta reunió per donar un marge als nous consellers per aterrar i poder parlar amb les forces polítiques i els sectors afectats.

"Evidentment, hem dit que sí perquè el PSIB mai es negarà a parlar res en aquesta comunitat, sobre tot si va en benefici dels ciutadans", ha explicat la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol. La socialista ha deixat clar, no obstant, quina "ha estat, és i seguirà sent" la postura del PSIB-PSOE davant aquests imposts.

"Aquests imposts són un error, perquè graven el consum i afecten directament a l'economia i als  ciutadans d'aquesta comunitat autònoma", ha explicat Armengol. La portaveu ha anunciat que els socialistes "no pactarem entremitjos, sinó que demanem la retirada del projecte de llei i començar de nou a parlar d'una política fiscal diferent que gravi més als que més tenen en la comunitat autònoma."

La proposta del Govern Bauzá preocupa molt als socialistes perquè "demostra que tenim un govern completament desnorat, que a dos anys vista de legislatura encara no  saben què han de fer amb un tema tan important com nous imposts". Armengol ha recordat que els ingressos pels nous imposts  ja està pressupostats des del gener 2013.

"Em preocupa tenir un Govern que tingui tants de dubtes sobre qüestions fonamentals d'aquesta comunitat autònoma", ha dit Armengol. Precisament, durant el plenari d'avui al Parlament, Armengol havia  opinat que formar un "nou govern a mitjans legislatura demostra el fracàs de les seves polítiques durant els dos primers anys".

Armengol ha criticat la decisió del president d'eliminar una vicepresidència econòmica forta per fer front a la situació de profunda crisi econòmica que patim. "Ara tenim més atur, més pobresa i menys drets", ha dit: "què ha canviat perquè el govern elimini la vicepresidència econòmica?", ha demanat a Bauzá. La portaveu socialista considera que el canvi de cares del Govern, apart del profund fracàs polític de Bauzá, respon a equilibris interns del Partit Popular. I ha afegit: "Quina política econòmica nova dura a terme els nous consellers, o es dedicaran a eliminar persones, com vostè mateix va dir en una entrevista el cap de setmana?".

La mort d'un jove senegalès, Alpha Pam, per tuberculosi a Mallorca ha centrat bona part del plenari. "Alpha Pam va morir per tres motius: pers er un immigrant sense papers, per ser pobre i per un decret canalla del PP que el va deixar sense atenció sanitària i vulnera la Declaració dels Drets Humans", ha denunciat la diputada Conxa Obrador. La socialista ha lamentat que hagi mort "un jove senegalès per tuberculosi, en ple segle XXI, per una malaltia fàcilment diagnosticable, tractable i curable".

El PSIB-PSOE ha denunciat que el jove, de 28 anys, va morir a ca seva, tot sol, "sense haver rebut una correcta atenció mèdica, per no tenir targeta sanitària, per no poder pagar les radiografies de tòrax, que hagués confirmat que, efectivament, tenia tuberculosi". "No li van fer les proves, no li van fer un seguiment i encara tenen la poca sensibilitat de fer-lo culpable a ell de la seva malaltia", ha apuntat Obrador. La socialista ha volgut tenir unes paraules també per al "comportament extraordinari" dels professionals sanitaris de Can Picafort , que són objectors i atenen els immigrants sense papers els horabaixes fora del horari laboral.

El Govern té doblers pel que vol i per altres coses no i, per exemple, ha pagat 971.671 euros per l'Hotel Rocamar, en ruines. "Per què ha pagat Sr. Delgado  971.671 euros per un solar amb un edifici en ruïnes?", ha demanat la diputada Isabel Oliver. Delgado s'ha excusat amb unes qüestions tècniques per argumentar el preu pagat, uns 600.000 euros de més respecte al que deia la taxació, que mencionava que el preu "podria arribar a ser de 971.671 euros" si no es tenien en compte la situació ruïnosa dels edificis; però en aquest cas, el preu seria de només 284.631 euros. "Aquesta qüestió tècnica té ja prevista una solució tècnica", ha explicat el diputat Jaume Carbonero, qui també ha demanat al Govern sobre el tema de l'Hotel Rocamar. "En una situació d'emergència nacional com la que patim, perquè ha destinat 600.000 euros de més de forma innecessària?", ha afegit Oliver, sense obtenir resposta.

Per altra banda, el Grup Socialista ha interpel·lat el Govern sobre el finançament autonòmic, les seves prioritats i les eines que tindran els consellers per donar el "nou impuls" a l'economia de les Illes Balears.  En el mateix plenari, el PP ha impedit que s'aprovàs una moció socialista per demanar la transferència de les competències de promoció turística als consells insulars que les vulguin rebre, durant la present legislatura i, mentrestant, es signin convenis per destinar part del pressupost de la Conselleria de Turisme a la promoció de les diferents illes. Finalment, el diputat Cosme Bonet ha defensat l'esmena a la totalitat al projecte de Llei Audiovisual de les Illes Balears, que també ha estat rebutjada.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube