Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana una comissió d'investigació parlamentària sobre la mort del jove senegalès Alpha Pam per tuberculosi

Armengol 060213 El PP torna rebutjar en la Junta de Portaveus la sol·licitud de compareixença del president Bauzá per explicar "les noves polítiques" que vol du a terme els propers anys

El PSIB-PSOE ha anunciat avui que demanarà una comissió d'investigació en el Parlament de les Illes Balears sobre la mort del jove senegalès Alpha Pam per tuberculosi.  "Registrarem de forma immediata la sol·licitud d'aquesta comissió investigació perquè se sàpiga tota la veritat i tot el que hagi succeït en torn a la desgraciada mort d'aquest jove senegalès que vivia entre nosaltres, a Can Picafort", ha anunciat la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, després de la Junta de Portaveus.

Armengol ha explicat que demanaran "una comissió d'investigació ampla, on hi participi l'Ajuntament de Sta. Margalida, les entitats i organitzacions que han estat en contacte amb aquest jove senegalès, els centres de salut, els hospitals, etc per aclarir com s'està atenent als ciutadans que estan sense targeta sanitària a Balears". Els socialistes han defensat aquest plantejament en sentit positiu  "perquè això no torni a succeir" i també perquè "es sensibilitzi prou  la població per fer entendre al PP que en el segle XXI  no pot ser de cap manera que, en una societat que vol ser  avançada,  se'ns estigui morint gent per tuberculosi".

Armengol ha explicat que "el real decret que elimina la universalitat de l'atenció sanitària s'ha d'eliminar, s'ha de retirar. Des del Partit Socialista lluitarem perquè això pugi ser una realitat" . Aquesta és una qüestió que el Partit Socialista ha denunciat en moltes ocasions. Avui mateix ho ha fet el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, qui ha denunciat en el Congres dels Diputats "la mort injusta i cruel" del jove. Alpha Pam ha mort a Mallorca "per ser mal ates, entenem que per culpa d'un decret cruel del Partit Popular que deixa fora de l'atenció sanitària pública a tantísims de ciutadans que no s'ho mereixen", ha dit Armengol.

Precisament aquesta qüestió serà un dels temes que plantejarà el PSIB-PSOE en la propera reunió plenària del Parlament de les Illes Balears. Els socialistes han demanat la tramitació urgent d'una Proposició No de Llei sobre el Reial Decret que va excloure de la sanitat publica a molts de col·lectius, entre ells, els immigrants sense papers.

En la PNL, els socialistes demanaran, una vegada més, "que no es limiti l'accés de totes les persones que resideixen a Espanya als serveis de salut, qualsevol que sigui la seva situació legal". També vol el PSIB-PSOE que el Parlament insti el Govern a recórrer davant el Tribunal Constitucional el Real Decret Llei 16/2012 i que s'avaluï l'impacte dels retalls d'aquest Real Decret en relació a l'accés de les persones i col·lectius desfavorits i marginats dels serveis de salut.

El PP blinda a Bauzá

Per altra part, el Partit Popular ha utilitzat avui la seva majoria per negar, una vegada més, la compareixença del president Bauzá que havia demanat per urgència el PSIB-PSOE amb l'objectiu de que el president expliqui quines polítiques pensa dur a terme després de la remodelació de Govern , durant els propers dos anys. "El PP es nega, una vegada més, a que puguem tenir un debat amb el president, amb la seva manca de transparència i de diàleg absolut", ha explicat Armengol.

El PSIB-PSOE havia demanat aquesta compareixença urgent després de la crisi de Govern que la setmana passada va provocar la caiguda de gairebé la meitat dels consellers, inclosos els dos puntals de la política de Bauzá els darrers anys: el vicepresident econòmic i el portaveu del Govern.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube