Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia la manipulació, el sectarisme i la censura en la radio i televisió pública IB3

Pilar i Cosme ib3 webPilar Costa: "Tornam als períodes més obscurs de la televisió pública. Si el PP vol un mitjà de comunicació al seu servei que ho pagui de la seva butxaca o dels sobresous".

El PSIB-PSOE ha denunciat avui en el Parlament "la manipulació, el sectarisme i la censura" que es fa en la ràdio i la televisió pública IB3. La diputada socialista Pilar Costa ha considerat que  "és impresentable que un mitjà públic de comunicació que paguem entre tots els ciutadans manipuli les informacions en funció dels interessos del Partit Popular".

Costa ha denunciat "el tractament informatiu sectari i desequilibrat" en les informacions que afecten als distints partits polítics, així com en els temes d'actualitat, que són recollits en IB3 segons afectin més o manco al Govern, i de forma positiva o negativa. La preocupació dels socialistes "és especialment greu en el cas de la ràdio", on la manipulació és encara més descarada.

"Si ens fiéssim en el programa d'actualitat informativa El Faristol, la notícia més important de les Illes Balears en la darrera setmana hauria estat el cas "Eivissa Centre", al qual li han fet tres publireportatges, amb entrevistes al misser d'una de les parts", ha explicat Costa. Fins a tres ocasions ha convidat El Faristol a l'advocat de l'acusació al programa, sense treure ni en una única ocasió la part de la defensa. Al mateix temps, IB3 ràdio ha donat molt poc espai al Cas Scala o a les conclusions del Fiscal que ha acusat al PP d'assetjament constant en tots els casos de corrupció política, ha apuntat.

Ni Alpha Pam, ni les denúncies de la fiscalia, ni tan sols la sol·licitud de 21 anys de presó a l'ex-conseller de Matas, Cardona, van tenir en "El Faristol" ni una quarta part del temps i el tractament que se li ha donat al cas "Eivissa Centre", ha explicat. Les noticies que molesten o perjudiquen al PP s'amaguen, es minimitzen, ha afegit.

El cas del jove senegalès mort per tuberculosi, Alpha Pam, per exemple, ha tingut un tractament mínim, ha afegit. Sobre aquest mateix aspecte ha parlat també en la Comissió d'IB3 el diputat de MÉS, Biel Barceló.

Costa ha mencionat altres episodis, com la censura de l'actuació del "Home des Senalló" en la gala de l'Institut d'Estudis Eivissencs dels premis Sant Jordi, recentment.

Pilar Costa ha lamentam que "tornam als períodes més obscurs de la televisió pública, amb Maria Umbert i Jaume Matas. Si el PP vol un mitjà de comunicació al seu servei que ho pagui de la seva butxaca o dels sobresous que sembla que tenen", ha afegit.

Al llarg de tota la comissió, el director general d'IB3 ha atacat constantment a l'oposició i ha anunciat que "seguirem com fins ara" perquè els professionals i els criteris són els correctes . "Efectivament, IB3 té el millor director general per aconseguir que es faci la televisió que vol el PP", ha afegit Costa.

Desaparició d'IB3

Per altra banda, el diputat Cosme Bonet ha alertat sobre alguns aspectes de la Llei Audiovisual que ara mateix s'està tramitant al Parlament de les Illes Balears i que, a "més de parlar sobre el sector audiovisual,  modifica substancialment la Llei dIB3, cosa que ens sembla un greu error, ja que va ser aprovada per unanimitat".

Dintre d'aquesta llei, el Govern preveu una sèrie de possibilitats preocupants, com és

la d'alienar titularitat servei públic , és a dir que es traslladi a un tercer, que es privatitzi el dret, la titularitat del servei audiovisual. Bonet ha explicat que això "obre la porta a la desaparició del ens públic i per tant suposaria la desaparició total i absoluta del mitjà de comunicació que coneixem ara". "Aquesta possibilitat està avui escrita en la llei audiovisual", ha denunciat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube