Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia els dos anys "de retalls, de confrontació i de divisió social" amb el PP a Balears

RdP Armengol i Thomàs web maig 2013

Armengol considera que, en aquests dos anys, la situació "ha empitjorat molt a Balears". Les illes estan en recessió econòmica, amb una taxa d'atur històrica i un 20% de persones en situació de pobresa. I tot això en un context de gran crispació social, amb una manca total de diàleg i de consens, i l'oposició de tots els sectors a les polítiques del Govern, tant en educació com en sanitat, i en política econòmica.

El PSIB-PSOE ha denunciat avui els dos anys "de retalls, de confrontació i de fragmentació social" a les Illes Balears, des que governa el Partit Popular. "Aquesta setmana es compleixen dos anys de les eleccions municipals i autonòmiques i el balanç és molt negatiu", ha valorat la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, qui demà demanarà al president Bauzá si considera que ha assolit els objectius que es va marcar al inici de legislatura.

Armengol ha considerat que en dos anys, la situació "ha empitjorat molt a Balears". Les illes estan en recessió econòmica, amb una taxa d'atur històrica i un 20% de persones en situació de pobresa. I tot això en un context de gran crispació social, amb una manca total de diàleg i de consens, i l'oposició de tots els sectors a les polítiques del Govern, tant en educació com en sanitat, i en política econòmica.

"Instam a Bauza a reunir-se amb els sindicats i els empresaris i concertar amb ells un pla de xoc contra l'atur, que és el principal problema de les Illes Balears. Que ho faci, tot i que només sigui per imitació del seu cap a Madrid, Mariano Rajoy", ha dit Armengol. Els socialistes consideren que, davant les històriques xifres d'atur "no podem tenir un govern que estigui de mans plegades" i que ni tan sols reivindiqui a Madrid el finançament o la flexibilització del dèficit que faria possible adoptar polítiques d'estímul i de reactivació econòmica.

Armengol ha recalcat que "dins el debat que ha sobre l'objectiu del dèficit, tenim un Govern callat, transparent, que no se sap ni què pensa". La socialista s'ha demanat si  el president Bauzá "serà capaç de defensar els interessos dels ciutadans de les Illes Balears?". El PSIB-PSOE ha proposat –i demà tornarà insistir-  fer un front comú per reclamar a Madrid les inversions estatutàries pendents, abans que arribi el 2014, quan ja no es podran reclamar més, i haurà d'estar enllestit el nou REB, el règim econòmic  especial per a les Illes Balears.

Els i les socialistes posaran en marxa en les properes setmanes una campanya per explicar a la ciutadania què ha passat els darrers dos anys a Balears, i en concret, els greus retrocessos en matèria d'educació, de salut, de drets i llibertats. Els retrocessos en matèria educativa són ben clars: "s'han eliminat o s'han reduït tots els programes que afavorien la igualtat d'oportunitats, com les beques o els reforços, i anem cap a una educació més segregadora i amb una fort confrontació amb el sector educatiu per l'obsessió del PP contra el català".  Armengol ha lamentat també la contrarreforma del ministre Wert a Madrid, i a Balears, el concert del PP amb les escoles del Opus Dei que costaran a les arques públiques 2,5 milions d'euros quan estigui concertat íntegrament.

La mort d'Alpha Pam com a exemple del deteriorament en sanitat

En matèria sanitària "tots tenim avui menys sanitat pública de la que teníem", ha explicat Armengol, i un exemple car és la mort d'Alpha Pam per tuberculosi a Mallorca. La socialista ha tornat a exigir "una comissió d'investigació públic sobre com s'apliquen a Balears " les directrius de l'exclusió de determinats col·lectius de la sanitat pública.

El diputat Vicenç Thomàs ha denunciat el sistema sanitari que ha imposat el PP que "ha exclòs" a molts de col·lectius, com ara els immigrants, i ha dut greus conseqüències, que no poden quedar sense responsabilitats polítiques. Thomàs ha recordat que Metges del Món ja ha té constància de més de 165 casos d'immigrants exclosos de la sanitat pública, Amnistia Internacional també n'ha denunciat, i altres col·lectius ho havien dit al conseller Sansaloni i al propi president fa temps.

 "En el PSIB-PSOE pensem que sí que hi ha responsabilitats polítiques perquè hi ha persones en el Govern Bauzá que coneixien la situació en la que estaven aquests col·lectius i amb casos concrets", ha dit Thomàs. El diputat ha exigit al Govern "que no cerqui la culpa en un error administratiu. La culpa, la responsabilitat política està en els que decideixen excloure a aquelles persones de l'assistència sanitària". El PSIB-PSOE ha tornat aprofitar avui per demanar al Govern que "torni enrere" les seves decisions i doni a tots els col·lectius targetes sanitàries.

 "El cas d'Alpha Pam no és una excepció. El què és excepcional és que Sansaloni segueixi com a conseller", ha dit Thomàs. La situació és tan greu que el conseller Sansaloni haurà d'anar a la Comissió de Salut del Parlament per respondre a 13 preguntes sobre l'exclusió sanitària, de les 77 que havia presentat per escrit Thomàs el passat més de setembre, i a les que encara no havia respost. Això serà dimecres horabaixa, però dimecres matí, serà la pròpia ministra de Sanitat, Ana Mato, qui haurà de respondre en el plenari del Congrés a una pregunta del PSOE pel mateix cas.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube