Imprimeix
PDF

Armengol exigeix responsabilitats polítiques: "Sansaloni va fer la normativa i sabia el què estava passant, però no va fer res"

Armengol 060213Armengol considera que a Balears vivim pitjor que fa dos anys, per la situació socio-econòmica, pel deteriorament dels serveis públics i per la crispació que provoca el PP

El PSIB-PSOE ha exigit avui la "dimissió immediata" del conseller de Salut, Martí Sansaloni, per les responsabilitats polítiques derivades de la mort del jove senegalès Alpha Pam. "El conseller Sansaloni ha fet assumir responsabilitats al gerent de l'hospital d'Inca. Però això no es pot aturar aquí de cap manera", ha opinat la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol.

Armengol ha recordat que "Sansaloni  és qui va fer la norma d'aplicació a tots els hospitals de les illes i, a més, dia 27 de març, va ser informat en el Consolat del què estava succeint, de com  s'estava cobrant a urgències, de com no s'estava atenent als immigrants il·legals a Balears, i no va fer absolutament res". Un mes després va morir Alpha Pam d'una malaltia de la que s'hagués curat, si hagués estat ben diagnosticat i ben tractat, ha apuntat la portaveu.

Armengol considera que "és evident que hi ha coses que investigar i que hi ha responsabilitats que s'han d'assumir". "Exigim la dimissió immediata del conseller Sansaloni i demanam que el PP accepti una comissió d'investigació parlamentària", ha afegit la portaveu socialista.

El  Grup Parlamentari Socialista durà la setmana que ve al plenari una Proposició No de Llei amb la petició de crear aquesta comissió d'investigació. "Exigim que el PP doni suport a aquesta comissió perquè és evident, per les decisions que ha pres el conseller Sansaloni, que hi ha coses que investigar i hi ha responsabilitats que assumir".  

Armengol ha denunciat que "no és un cas excepcional el que va succeir a Alpha Pam", sinó que la pràctica de com s'està aplicant aquest decret afecta desgraciadament a tots els hospitals de les illes. "Necessitem una comissió d'investigació oberta, pública, amb els mitjans de comunicació i amb presencia dels responsables dels diferents hospitals i la interlocució amb els grups parlamentaris", ha apuntat.  

Els ciutadans vivim pitjor que fa dos anys

Francina Armengol també ha fet un breu balanç de la situació a les Illes Balears, quan es compleixen dos anys de la victòria electoral del Partit Popular en les eleccions de maig del 2011. "En aquestes dos anys, tot ha anat a pitjor. Els ciutadans de les Illes Balears vivim pitjor, per tres motius molt concrets", ha opinat Armengol.

En primer lloc per la situació econòmica i social a Balears, que està molt pitjor que fa dos anys, amb moltes persones a l'atur, un índex de pobresa disparat i moltes menys esperances de la ciutadania a l'hora de trobar feina. En segon lloc, vivim pitjor pel deteriorament dels serveis públics. "Tenim una educació pública, una sanitat pública i un serveis socials que són clarament pitjors que fa dos anys", ha dit.

Finalment, Armengol ha responsabilitzat directament al Govern del president Bauzá per haver fragmentat i dividit la societat. "Tenim una societat molt més crispada, molt menys dialogant que fa dos anys, per la imposició i la forma de governar del president Bauzá", ha dit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube