Imprimeix
PDF

Thomàs qualifica de “dramàtica” la retirada de la targeta sanitària a 19.156 persones, un 2% de la població de les Illes

 Thomàs i Rita comissió webEl portaveu adjunt socialista acusa a Sansaloni de "castigar a les persones que només complien les ordres que ell havia donat" en relació a l'obertura dels expedients disciplinaris a l'hospital d'Inca.

Vicenç Thomàs, portaveu adjunt socialista, ha manifestat que el conseller de Salut, Martí Sansaloni, "ha reconegut avui que sabia el que estava passant amb l'atenció sanitària als immigrants sense papers, que estava informat directament i que va preferir no escolar". Per aquest motiu, Thomàs ha reiterat una vegada més que la responsabilitat política per la mort d'Alpha Pam és del conseller Sansaloni i per això l'hi ha demanat "que dimiteixi, se'n vagi i no castigui a persones que només complien les seves ordres", en referència a la destitució del gerent de l'hospital d'Inca i l'obertura de tres expedients disciplinaris als professionals del centre.

El portaveu adjunt socialista ha fet aquestes manifestacions durant la compareixença en la comissió parlamentària de Salut del conseller Sansaloni, on havia de respondre a les preguntes sobre atenció sanitària. Vicenç Thomàs ha lamentat l'actitud del conseller de Salut, que no ha respòs a les preguntes i interrogants que envolta el cas i s'ha limitat a repetir "una i altra vegada els mateixos arguments". En aquest sentit, Thomàs ha preguntat vàries vegades sense rebre cap resposta "qui forma part i quines són les funcions de la comissió per estudiar els casos de malalties epidemio- infeccioses, una comissió que encara ni s'ha constituït"ha lamentat.

A més, Thomàs ha denunciat que els efectes del decret llei 16/2012 del PP ha suposat la retirada de la targeta sanitària a més de 19.156 persones, segons ha detallat el propi Sansaloni a una pregunta en la comissió. "Un 2% de la població de les Illes s'han quedat sense targeta sanitària i exclosa de l'atenció, una xifra dramàtica amb unes conseqüències que ja s'estan pagant", ha lamentat el diputat socialista.

Durant la seva exposició, Vicenç Thomàs ha lamentat que Sansaloni es descarregui de tota la responsabilitat del cas Alpha Pam i "acusi als professionals sanitaris del centre de fer una interpretació subjectiva de les normes". El diputat socialista l'hi ha recordat al responsable de Salut del Govern "que la directriu d'excloure als immigrants irregulars del sistema sanitari és seva i és a partir d'aquí quan aquestes persones ja no tenen dret, se'ls hi lleva la targeta sanitària, se'ls hi lleva l'atenció sanitària bàsica i creen un espai perquè no vagin al metge i si hi van que paguin".

Vicenç Thomàs ha tornat a reclamar la derogació del decret llei 16/2012 i que es doni atenció sanitària universal a totes les persones. "Doni la targeta sanitària a aquest col·lectiu com ho han fet altres Comunitats Autònomes i vetllin per la salut pública dels ciutadans", ha afirmat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube