Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE defensa mantenir el servei de tele-assistència domiciliària que utilitzen 4.500 persones a Balears

Conxa Obrador okConxa Obrador: "El Govern Bauzá no es pot resignar davant totes les retallades que imposa Madrid. Hem de reclamar la correcta dotació d'aquest servei municipal". El PP vota en contra. 

El PSIB-PSOE ha defensat en el Parlament una Proposició No de Llei per reclamar al Govern de l'Estat "les mesures necessàries per tal d'assegurar la prestació del servei de tele-assistència amb uns nivells adequats de qualitat i cobertura". En la Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans, la diputada socialista Conxa Obrador ha defensat el necessari finançament d'aquest programa, que permet als majors i dependents moderats seguir vivint a casa seva, tot i amb una seguretat d'assistència en cas d'emergències.

Més de 4.500 persones de les Illes Balears utilitzen actualment aquest servei que els permet entrar en contacte amb els professionals 24 hores al dia i 365 dies a l'any. D'aquesta forma, "les persones majors, amb discapacitat o dependents moderats poden tenir la seguretat de ser atesos davant situacions puntuals com caigudes, angoixes, emergències sanitàries o de perill", ha explicat Obrador.

El problema d'aquest programa no és que no funcioni. Al contrari, "la tele-assistència ha donat magnífics resultats", ha explicat Obrador, però el programa s'ha vist fortament afectat pels retalls del Govern del PP a nivell estatal. El Govern Rajoy ha reduït el pressupost del Pla de Prestacions Bàsiques en un 65% en els darrers dos anys, passant de 86,5 milions d'euros el 2011 als actuals 27 milions en el 2013. A Balears, on arribaven 1,6 milions d'euros el 2011, enguany només arribaran 500.000 euros.

"Això ha provocat que els ajuntaments tinguin manco recursos per donar aquest servei i d'altres, com són l'atenció d'emergència social i els ajuts per pagar la llum, el aigua, etcètera", ha explicat Obrador. "Fins al moment, el Govern de les Illes Balears, ha compensat la baixada de recursos del Ministeri, però això l'ha obligat a desviar doblers d'altres pressuposts de programes socials", ha explicat.

Per això, la diputada socialista ha proposat fer un front comú de tots els partits de Balears per reclamar a Madrid "aquest finançament mitjançant el conveni-marc subscrit entre l'IMSERSO i la Federació Espanyola de Municipis, amb l'objectiu de que els ajuntaments de Balears puguin oferir aquest programa als usuaris del seu municipi", diu la PNL.

"El Govern Bauzá no es pot resignar davant totes les retallades que imposa Madrid. Hem de reclamar la correcta dotació d'aquest servei que es presta a nivell municipal, el més proper i que està en primera línia de les necessitats de les persones", ha apuntat Obrador.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube