Imprimeix
PDF

Armengol: "L'herència dels dos anys de Govern Bauzá és més pobresa, més atur, més imposts i menys drets"

280513 Armengol en Ple Parlament WEBEl PSIB-PSOE anuncia un recurs contenciós-administratiu contra el Decret de Tractament de Llengües i la seva retirarada quan tornin a governar els socialistes.

La portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, ha acusat al president Bauzá de no haver complit cap dels principals compromisos del seu programa de Govern, en els primers dos anys de legislatura.  Bauzá "ha incomplert tots els compromisos que va anunciar en el seu discurs d'investidura. Allò que anava malament, va pitjor, i on no havia problemes, n'ha creat", ha denunciat Armengol en el Parlament.

Després de dos anys de Govern del PP, "la situació està pitjor i la ciutadania viu pitjor", ha explicat la portaveu socialista, qui ha fet un breu repàs dels compromisos anunciats pel president Bauzá en el seu discurs d'investidura. Bauzá es va comprometre a fer política des del consens i des dels valors i a fer d'aquesta la legislatura de les autopistes de l'educació.  També va anunciar que crearia llocs de feina, amb suport a les petites i mitjanes empreses, i que les persones –una sanitat humana i amb menys llistes d'espera- seria l'eix de les seves polítiques. Finalment, va dir que faria una gestió pública des de la responsabilitat, per reduir l'administració i dinamitzar l'economia.   "Creu que ha complert els seus objectius?", ha demanat Armengol a Bauzá.

La socialista ha assenyalat que el Govern "no n'ha complit cap d'aquests cinc compromisos". "A Balears tenim avui més pobresa, més atur, més imposts i menys drets que fa dos anys. Aquesta és l'herència dels dos anys del seu Govern", ha dit Armengol.

El PSIB-PSOE ha retret al president que, en aquest dos anys, no hagi estat capaç de millorar en res la vida de la ciutadania a Balears , en part, perquè no s'ha atrevit a aixecar la veu davant les imposicions del Govern Rajoy, ni de reivindicar les inversions estatutàries, ni de rebel·lar-se contra uns pressuposts generals que deixen a Balears a la coa de tot l'Estat. "Sense doblers, no hi ha política que es pugui fer", ha dit Armengol.

El PSIB-PSOE recorrerà el Decret de Llengües

El Govern , no obstant, sí ha tingut temps i doblers per dedicar a allò que més l'obsessiona: la persecució del català a les Illes Balears. Per això ha aprovat el Decret de Tractament Integral de Llengües, amb l'excusa de promoure l'aprenentatge de l'anglès i lluitar contra el fracàs escolar. "Considera el president que el decret de llengües és la millor eina per combatre el fracàs escolar a les Illes Balears", ha demanat  Armengol.

Els socialistes han dit "sí a lluitar contra el fracàs escolar, sí a aprendre anglès, sí a la implantació gradual d'aquest aprenentatge i sí a una dotació econòmica que permeti la formació i la preparació dels docents; però no donarem  suport a un decret de llengües que posa en perill el rendiment escolar dels nostres nins i nines", ha dit Armengol. La portaveu ha considerat inviable "la implantació de l'aprenentatge en anglès de forma improvisada, universal, no progressiva, amb professorat no preparat, a alumnes que no estan en condicions d'aprendre en anglès, sense els materials adequats, en aules massificades i sense recursos específics".

Armengol ha anunciat que el PSIB-PSOE presentarà un recurs contenciós-administratiu contra aquest Decret, i ho derogarà en  quan tornin a governar els socialistes.

La lluita contra el fracàs escolar és també l'excusa que utilitza el PP per justificar la Llei Wert, la llei educativa que més consens ha aconseguit "no agrada a ningú,", ha explicat la diputada Cristina Rita. Aquesta llei "només agrada als bisbes i als ultras", és una llei que no persegueix l'èxit escolar de tothom, sinó que es basa en el sistema de quan estudiaven únicament uns pocs, un sistema elitista i segregador.

Rita ha recordat que les avaluacions poden ser instruments per millorar la qualitat de l'educació, però la LOMQE planteja revàlides com a "instruments diferenciadors, de segregació social i econòmica, que classifiquen a l'alumnat i també als centres. Primer es faran rànquings amb les notes de les revàlides i després guetos", ha explicat Rita.  

Però les crítiques a la LOMQE no han quedat aquí. La diputada Esperança Marí ha denunciat que "mesclar religió i Estat fa mal tant als poders públics com a l'Església", ja que "una de les conquestes de l'Europa més avançada ha estat precisament la separació entre l'esfera dels poders públics i l'esfera de la religió". El PP vol que la religió sigui una assignatura avaluable i amb un pes similar a les matemàtiques o les ciències "mesclant el que no es pot mesclar, en una societat laica com la nostra".  

Marí ha criticat "un projecte de llei com la LOMQE, que ens recorda l'Espanya nacionalcatòlica, de nefast record per a la majoria dels ciutadans que la varen patir, o s'assembla a llocs on triomfa el fonamentalisme religiós i on, per tant, no se separa la Religió de l'Estat, com ocorre a alguns països islàmics".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube