Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta el vot en contra del PP a la investigació de la mort d’Alpha Pam

 Thomas Ple 280513 webEl diputat Vicenç Thomàs a exigit a Sansaloni que dimiteixi del càrrec de conseller de Salut: "no ha estat un error, ha estat la seva llei la que ha provocat la mort d'aquest jove immigrant".

El diputat i portaveu adjunt dels Grup Socialista, Vicenç Thomàs, ha lamentat el vot en contra del PP a la creació d'una comissió d'investigació per analitzar les circumstàncies que han provocat la mort del jove immigrant senegalès Alpha Pam. Thomàs havia defensat la creació d'aquesta comissió per poder esbrinar les causes que van provocar la seva mort, així com el funcionament actual del sistema de salut arrel de l'impacte de les mesures introduïdes pel decret 16/2012.

Durant la seva intervenció, Vicenç Thomàs ha reiterat la petició de dimissió del conseller de Salut, Martí Sansaloni, a qui ha acusat "de no haver fer res malgrat sabia de primera mà el que estava passant en l'atenció sanitària als immigrants sense papers". El portaveu adjunt socialista ha recordat que "Sansaloni només va reaccionar després de la mort del jove Alpha Pam" i ha afirmat que "no va ser per un error, va ser  la seva llei la que ha provocat aquest tràgic fet".

Vicenç Thomàs ha denunciat que ha estat decisió del Govern PP excloure a més de 20.000 persones de l'atenció sanitària, als qui ha retirat la seva targeta. "És mentida que l'atenció sanitària a les Illes Balears està garantida", ha afirmat Thomàs qui ha exigit l'aplicació de mesures com han fet altres comunitats autònomes per donar atenció a totes les persones. Des del Grup Socialista, Thomàs ha lamentat aquesta exclusió que perjudica la salut pública i que el PP només justifica per un dubtós estalvi econòmic.

Tren de Llevant

Per la seva part, el diputat Cosme Bonet ha defensat una moció on es reclamava el reinici de les obres del projecte ferroviari Manacor-Artà i que el Govern va renunciar el passat mes d'abril. Bonet ha acusat al PP de "convertir en història un conveni ferroviari que va ser històric per a les Illes i que suposava un compromís d'inversió del Govern Central de 443 milions d'euros".

Durant el debat de la iniciativa socialista, que ha estat rebutjada pels vots en contra del PP, Bonet ha criticat la incoherència del PP que va defensar les obres i la inversió en la passada legislatura quan estava a l'oposició i ara defensa tot el contrari. "Són els enterradors del tren a Mallorca" ha afirmat Bonet, per qui aquest canvi d'opinió "es justifica per una opció ideològica que és que el PP no vol fer tren perquè no hi creu en aquest transport".

L'únic punt que ha comptat amb el suport de tots els grups polítics és el que ha instat al Govern a continuar reunint-se amb els ajuntaments afectats per la línia ferroviària Manacor-Artà.

Pla d'Ocupació concertat amb agents econòmics i socials

Finalment, el Parlament ha aprovat instar al Govern a presentar un Pla d'Ocupació concertat amb els agents econòmics i socials. Aquest acord ha estat fruit del debat de la proposició no de llei del Grup Socialista relativa a la concertació en matèria d'ocupació que ha defensat la diputada Joana Barceló.

En la seva intervenció, Barceló ha criticat la política d'ocupació del Govern i ha recordat que "en dos anys no s'ha creat ni un sol lloc de feina, tot el contrari, s'han destruït quasi 14.000 llocs". Per la diputada socialista, les dades d'atur a un 28.56%, la taxa de joves en atur a un 61%, la situació dels aturats de llarga durada o les 55.400 famílies amb tots els seus membres actius a l'atur justifiquen més que mai una actuació urgent i concertada amb els agents econòmics i socials per impulsar un pla d'Ocupació amb mesures concretes que aportin solucions a aquest drama.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube