Imprimeix
PDF

El Parlament rebutja unànimement la creació d'una nova "taxa de seguretat aèria" que perjudicarà a Balears

Borràs Bosch i Abril 1Suport de tots els grups parlamentaris a la Proposició No de Llei del diputat del PSIB-PSOE Damià Borràs en contra d'aquesta nova taxa, proposada pel PP en el Congrés dels Diputats.

Tots els grups parlamentaris amb representació parlamentària han donat avui suport unànime a una Proposició No de Llei del PSIB-PSOE en contra de la creació d'una nova "Taxa de seguretat aèria". El diputat socialista Damià Borràs ha acceptat algunes esmenes del PP, el què ha permès adoptar aquesta posició conjunta de Balears davant Madrid.

Aquesta nova taxa, que vol ser introduïda pel PP a nivell estatal a través d'una esmena a la Llei de Transport Terrestre (que modifica la Llei de Seguretat Aèria) en el Congrés dels Diputats "perjudicaria i afectaria a la competitivitat de les Illes Balears" com a destí turístic fortament depenent del transport aeri per a l'arribada de viatgers, ha explicat el diputat socialista Damià Borràs.

Borràs ha explicat que "recentment hem pogut veure com el Ministeri de Foment ha beneficiat a través de les seves polítiques públiques sobre inversions i tarifes ferroviàries a destins peninsulars competidors de les Illes Balears". Mentrestant, el Grup Popular al Congrés "castiga una vegada més els ciutadans i les ciutadanes de les Illes Balears i la nostra competitivitat turística", ha afegit.

Aquesta taxa de seguretat aèria "és una taxa més", que sens dubte repercutirà en el preu dels bitllets d'avió, i per tant encarirà els vols a les illes, ha apuntat Borràs. La portaveu del PP ha estat d'acord en rebutjar la creació de la taxa, tot i que sigui el seu mateix grup parlamentari, en el Congrés, qui ho ha proposat.

Així, el Parlament de les Illes Balears ha acordat rebutjar la modificació de la llei 20/2003 de 7 de juliol de Seguretat Aèria, per la qual es crea una nova taxa de seguretat aèria. Igualment, el Parlament ha demanat al Govern de les Illes Balears que "reiteri enèrgicament" la seva sol·licitud al Govern d'Espanya perquè es retiri l'esmena nu. 179 de la Llei d'Ordenació del Transport Terrestre per la qual ... es crea una nova taxa de Seguretat Aèria, o d'excepcionar a les insularitats de l'aplicació de l'esmentada taxa de seguretat aèria".

Igualment, el Parlament ha demanat al Govern que reiteri la seva sol·licitud perquè el Govern d'Espanya ampliï les bonificacions de taxes en temporada baixa.

Un únic punt de la PNL socialista no ha pogut ser aprovat per l'oposició del PP. En ell, els socialistes defensaven "exigir al Govern d'Espanya un nou sistema de taxes aèries com a instrument essencial per tal de garantir el dret a una connectivitat justa i millorar la competitivitat de la nostra economia".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube